0

Σειρά συναντήσεων και συσκέψεων στις Περιφέρειες της χώρας, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που αρχίζει την 1η Μαΐου, ξεκίνησαν στις 15 Μαρτίου, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο ΠΣ Σωτήριο Γεωργακόπουλο.
Στόχος των συσκέψεων που πραγματοποιούνται με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, όπως επίσης με τις περιφερειακές διοικήσεις και τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος είναι:
• Η συζήτηση με τους ίδιους τους φορείς που εμπλέκονται στα έργα, μέτρα και δράσεις πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, όπως και στο έργο της δασοπυρόσβεσης, των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
• Η αναζήτηση άμεσων λύσεων για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.
• Ο από κοινού σχεδιασμός δράσεων για την καλύτερη προετοιμασία του μηχανισμού πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών.
• Η ενίσχυση των δομών συνεργασίας για την εφαρμογή συντονισμένων μέτρων και δράσεων για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.
Όπως υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης «η λήψη μέτρων πρόληψης, είναι καθοριστική για την αποτροπή, κατά το δυνατό, της εκδήλωσης και της εξάπλωσης των κρουσμάτων δασικών πυρκαγιών. Στην οργάνωση της πρόληψης απαιτείται συνεργασία και συνέργεια όλων των αρμόδιων φορέων όπως και των πολιτών, κυρίως όμως της Αυτοδιοίκησης αφενός η οποία έχει την ευθύνη για την οργάνωση και λειτουργία των δομών της Πολιτικής Προστασίας και αφετέρου του Πυροσβεστικού Σώματος, που έχει την εμπειρία και την ευθύνη της αντιμετώπισης τυχόν κρουσμάτων. Προσδοκούμε στη συνεργασία αυτή, ώστε ο αγώνας που δίνουμε όλοι μαζί κάθε καλοκαίρι για την προστασία του δασικού μας πλούτου να δώσει τακαλύτερα αποτελέσματα».
Σημειώνεται ότι βάσει του ΠΔ 101/2012 με το οποίο το Πυροσβεστικό Σώμα υπήχθη στην αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, από φέτος υλοποιείται ο από κοινού, σχεδιασμός των δράσεων προετοιμασίας της αντιπυρικής περιόδου, που ξεκινά την 1η Μαΐου.
Οι κ.κ. Γεωργιάδης και Γεωργακόπουλος έχουν για την Παρασκευή 15/3, προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας στην αιρετή Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Θωμά Στάικο, τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Ηλία Σανίδα και το δήμαρχο Λαμιέων Γιώργο Κοτρωνιά. Ακολούθησε σύσκεψη στο δημαρχείο Βόλου με τον Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Περιβάλλοντος – Βορείων Σποράδων Γεώργιο Καλτσογιάννη, και τους δημάρχους Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη, Αλμυρού κ. Ευάγγελο Χατζηκυριάκο, Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Γεώργιο Αντώνογλου-Κασσαβέτη, Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου, Σκιάθου κ. Νικόλαο Πλωμαρίτη, Σκοπέλου κ. Γιώργο Μιχελή, Αλοννήσου κ. Πέτρο Βαφίνη, την αναπληρώτρια δήμαρχο και υπεύθυνη για θέματα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Βόλου κ. Νατάσα Οικονόμου και τον αντιδήμαρχο και υπεύθυνο για θέματα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Νοτίου Πηλίου κ. Αθανάσιο Φλέρη. Είχαν επίσης συναντήσεις με στελέχη της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λαμίας.
Το Σάββατο οι κ.κ. Γεωργιάδης και Γεωργακόπουλος έχουν προγραμματισμένη σύσκεψη φορέων στην Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λάρισας με τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Πόπης Γερακούδη, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνου Αγοραστού και του δημάρχου Λαρισαίων κ. Κωνσταντίνου Τζανακούλη. Στη συνέχεια έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στα Τρίκαλα με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη και του δημάρχου Τρικκαίων Μιχάλη Ταμήλου. Το απόγευμα του Σαββάτου είναι προγραμματισμένη σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη περιφερειακής ενότητας Καρδίτσας κ. Βασίλειο Τσιάκο και τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλό.

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top