0

Το Αρχηγείο με σχετικό έγγραφό του, απάντησε οτι δικαιούχοι παροχής υπηρεσιών από τα στρατιωτικά φαρμακεία είναι μεταξύ άλλων και  οι απόστρατοι αστυνομικοί καθώς και οι εν ενεργεία αστυνομικοί που είναι μετέχουν ή δικαιούνται μερίσματος από το Μετοχικού Ταμείου Στρατού.
Δείτε στη συνέχεια ολόκληρη την απάντηση του Αρχηγείου όπως την δημοσιεύει στην
ιστοσελίδα της η ΠΟΑΣΥ ....
Πριν δείτε το έγγραφο διαβάστε ρεπορτάζ του bloko.gr στις 27 Φεβρουαρίου, με τίτλο "Ποιοί και γιατί σαμποτάρουν στο αρχηγείο το φαρμακείο των αστυνομικών; 
Ορισμένες φορές και διανοητικά τουλάχιστον, αδυνατεί η μεγάλη πλειοψηφία των πληβείων ν' αντλιληφθεί τις βουλές και τις σκοπιμότητες της διοίκησης.
Στην προκειμένη περίπτωση, η ... επιστήμη όπως θα λέγαμε σηκώνει τα χέρια ψηλά, καθώς και η έλλειψη διάθεσης για την υλοποίηση μιας πρότασης που θα αποβεί ιδιαίτερα επωφελής για το σύνολο της αστυνομικής οικογένειας δεν βρίσκει ευεξήγητους λόγους, ούτε όμως και η ενδεχόμενη όποια ιδιοτελής σκοπιμότητα είναι
εύκολο ν' ανακαλυφθεί.
Η πρόταση λοιπόν που έχει προ μακρού χρόνου υποβληθεί στο αρχηγείο από τον ταξίαρχο του κεντρικού ιατρείου Αθηνών της Αστυνομίας, Πλάτωνα Ζαφείρη, είναι όπως έχει ο στρατός και λειτουργεί υπηρεσιακά φαρμακεία, έτσι και η Αστυνομία θα μπορούσε να κάνει κάτι αντίστοιχο, ώστε το πρώτο άμεσο όφελος για το προσωπικό, θα είναι η αγορά φαρμακευτικών προϊόντων μειωμένων κατά 25% απ' ότι πωλούνται στα εξωτερικά- ιδιωτικά φαρμακεία.
Η πρόταση αυτή είναι εύκολα και άμεση υλοποιήσιμη, μετά μάλιστα την είσπραξη ποσού περίπου 2.000.000 ευρώ ως κληρονομιά των υγειονομικών υπηρεσιών του σώματος από ομογενή ευεργέτη που προ μηνών αποδήμησε. Με τα χρήματα αυτά και με εσωτερική διαδικασία αναζήτησης αστυνομικών κατόχων πτυχίων φαρμακευτικής, η Αστυνομία θα μπορούσε να λειτουργήσει όχι μόνο υπηρεσιακά φαρμακεία, αλλά και με την ποιότητα των γιατρών που διαθέτει, θα μπορούσε να ιδρύσει και λειτουργήσει πτέρυγα για το αστυνομικό προσωπικό στο 401 ΣΝ.
Οι λόγοι όπως είπαμε που οι προτάσεις αυτές παραμένουν στα συρτάρια και η βούληση για προσφορά και έργο υποτάσσεται σε άδηλες σκοπιμότητες εξακολουθούν να παραμένουν ανεξήγητοι αλλά και σηματοδοτούν τους άλλης προέλευσης λόγους που το αστυνομικό σώμα και με αποκλειστική ευθύνη της ηγεσίας του αδυνατεί δυστυχώς να ορθοποδήσει.
Φυσικά, δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι υπάρχουν ... "συμβεβλημένες" σχέσεις και άλλου είδους εξαρτήσεις...

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top