Στη σελίδα που διατηρεί η ομάδα ΖΗΤΑ στο facebook  αναρτηθηκε πριν από λίγη ώρα ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον κείμενο- ανοιχτή επιστολή πρις την ηγεσία, αναφορικά με τις τελευταιες κρίσεις, τις μετακινήσεις και τη σύνοψη του αστυνομικού παρελθόντος στην Κέρκυρα. Διαβάστε το, παρουσιάζει ενδιαφέρον.
Κ. Υπουργέ κ. Δένδια
 Κ. Αρχηγέ
 Τι θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι
συμβαίνει στο Νησί των Φαιάκων ?...-   Να υποθέσουμε ότι αφήνουμε κάποιους να κάνουν τη δουλειά τους να μην δώσουμε δικαίωμα για την ευαγγελιζόμενη < κάθαρση > και μετά τεχνιέντως απομακρύνουμε από τη θέση τους όσους συνέβαλαν σ αυτήν ? το μυαλό μας θέλοντας και μη, πάει στους Εισαγγελείς Πεπόνη – Μουζακίτη, στην Γεωργαντά της ΕΛΣΤΑΤ, της Ζωηρού του ΤΑΙΠΕΔ.
Αναστάτωση μαθαίνουμε ότι επικρατεί στην κοινωνία του νησιού της Κέρκυρας μετά την απομάκρυνση από τις θέσεις τους του Διοικητή της Ασφάλειας και των Αξιωματικών που ασχολήθηκαν πρόσφατα με την μεγάλη υπόθεση τοκογλυφίας και οδήγησαν στην δικαιοσύνη 64 άτομα καθώς και η απομάκρυνση από τη θέση του, του Διοικητή του Τμήματος Ναρκωτικών του Νησιού.
Κακοποιοί που τους βαρύνουν κακουργήματα είναι εμφανές πως έκαναν και πίσω από τα κάγκελα καλά τη δουλειά τους. Η απομάκρυνση από τις θέσεις τους εντίμων αξιωματικών εκτός από την αναστάτωση στο νησί δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.
Γιατί επιλέχτηκαν αυτοί για μετακίνηση; Μήπως δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους; Μήπως πειράχτηκαν κάποιοι που τους κόπηκε η παρανομία; Μήπως κάποιοι φοβούνται; Αλήθεια πώς μπορεί κάποιοι παράνομοι να υποκινούν μεταθέσεις και μάλιστα αξιωματικών; Μήπως υπάρχει φόβος για νέες επιτυχίες; Τάχα αναρωτιέται κανείς μήπως ετοίμαζαν άλλο μεγάλο χτύπημα στην παρανομία του νησιού και κάποιοι βιάστηκαν να τους κόψουν τη φόρα; Πόσα άλλα ερωτήματα θα μπορούσε να προσθέσει ο καθένας μας;
Για την ιστορία μόνο θα αναφερθούμε σε κάποιες επιτυχίες που προκάλεσαν αίσθηση όχι μόνο στο νησί της Κέρκυρας και οι οποίες είχαν τύχη και από εμάς φιλοξενίας ως επιβράβευση μιας προσπάθειας να αποδοθεί δικαιοσύνη και να αναδειχθεί η αλήθεια.
Τον Αύγουστο του 2012 η Ασφάλεια της Κέρκυρας είχε χτυπήσει ένα «ριχτάδικο» που είχε απλώσει τα πλοκάμια του εκτός από την Κέρκυρα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και από τα ανυποψίαστα θύματά του είχαν αρπάξει σχεδόν 10.000.000€. Πολλοί οδηγήθηκαν στην δικαιοσύνη και άλλους τόσους είχε πειράξει τότε το ξεμπέρδεμα αυτής της υπόθεσης.
Πρόσφατα τον Φεβρουάριο του 2013 και πάλι η Ασφάλεια της Κέρκυρας κατάφερε να βάλει στο χέρι κύκλωμα τοκογλυφίας και οδήγησε στη δικαιοσύνη 64 κατηγορουμένους, τους περισσότερους για βαριές κακουργηματικές πράξεις. Η ενέργεια αυτή έδωσε μεγάλη ανακούφιση στο νησί γιατί πολλές οικογένειες βρήκαν δικαίωση για τα πρόσωπα των συγγενών τους που ήδη είχαν αυτοκτονήσει μη αντέχοντας άλλο το βρώμικο αυτό κύκλωμα. Βρήκαν επίσης ανακούφιση εκατοντάδες άνθρωποι που απαλλάχτηκαν από το βραχνά της καταβολής δεκαπλάσιων ή και ακόμα περισσότερων χρημάτων από αυτά που είχαν της ατυχία να δανειστούν από τους αδίστακτους ανθρώπους του τοκογλυφικού κυκλώματος. Άλλοι ακόμα γλύτωσαν τις περιουσίες τους που είχαν αρχίσει να βάζουν στο χέρι οι τοκογλύφοι.
Οι Αξιωματικοί αυτοί όμως της Ασφάλειας της Κέρκυρας δεν φοβήθηκαν τίποτα. Βγήκαν μπροστά και απέδειξαν πως ακόμα υπάρχουν έντιμοι Αστυνομικοί. Δεν φοβήθηκαν, δεν κάμφθηκαν, δεν υποχώρησαν μπροστά σε αυτά που διαπίστωσαν ξετυλίγοντας το κουβάρι και αυτής της υπόθεσης. Πίστευαν στις πράξεις τους για το καλό της κοινωνίας.
Όμως υπολόγισαν χωρίς τον ξενοδόχο, ευθύς μόλις καταλάγιασε λίγο ο θόρυβος, μόλις ξανάρχισε να κυλά ήρεμα η ζωή της πόλης τους και ενώ ακόμη συνεχίζεται το ξεκαθάρισμα της υπόθεσης της τοκογλυφίας, μπήκε σε εφαρμογή σχέδιο εξόντωσής τους όπως λένε άνθρωποι του νησιού.
Πώς να μεταφράσουμε τις μετακινήσεις στελεχών , είναι μήπως για επιβράβευση της όποιας προσπάθειάς τους προς το καλό της ντόπιας κοινωνίας ? ή να συμπεράνουμε ότι οι ενοχλημένες παραφυάδες των κυκλωμάτων ακόμα έχουν δύναμη.
ΥΓ. Εκείνος ο …..υπάλληλος ο αποσπασμένος στο κλιμάκιο … Π.... είναι ..διεθνής ? < απάτσι > παντός καιρού ? είναι φάν του της Άντζελας ? ο υπασπιστής τ. Υπουργού , Διευθύνων ….Σύμβουλος της Νήσου ? είναι όλοι φάν του ΓΑΠ ?. Αντικατοπτρίζει τη ρήση π. Πρωθυπουργού < δεν αλλάζει τίποτα στο δημόσιο τομέα > > αφού κατέχονται οι θέσεις από στελέχη πρώην μεγάλου κόμματος.
Μην κάνετε το λάθος των στατιστικών για την δυναμική των κομμάτων σήμερα, αφού για το πρώτο κόμμα πάνε στην δεύτερη Κυριακή στο 29% , ΛΑΘΟΣ, ο κατήφορος με πράξεις και ενέργειες Στελεχών ( όπως πάντα ) αρχίζει από το ποσοστό της πρώτης Κυριακής, προλαβαίνετε λοιπόν να διορθώσετε τις < αστοχίες υλικών >.
πηγη bloko.gr
 
Top