sinantisi me kouveli dimar
Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη συναντήθηκε, την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΠΕΕΠΣ με σκοπό τόσο την ενημέρωση σχετικά με την πορεία του Εθελοντισμού στο Πυροσβεστικό Σώμα, όσο και την παράθεση χρονίων προβλημάτων, τα οποία επιζητούν άμεση λύση από την Πολιτεία.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Ένωσης για συνάντηση, δέχθηκε τα μέλη του Δ.Σ. στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, όπου μέσα σε ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα, επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την πορεία του θεσμού του Εθελοντή Πυροσβέστη. Τα σημαντικότερα σημεία στα οποία εστιάστηκε η ενημέρωση ήταν:

1.Η μη χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας σε παλαιούς και νέους Εθελοντές, αν και αποτελεί πλέον (βάσει του νέου νόμου) υποχρέωση της Πολιτείας, και για το πώς δύναται αυτό να διευθετηθεί άμεσα.
2.Η μη χορήγηση στολών στους ήδη αποφοιτήσαντες Εθελοντές της 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς, αν και υπάρχει απόθεμα από την «δωρεά Λάτση», με αποκλειστικό προορισμό τους Εθελοντές Πυροσβέστες.
3.Τα πολλά θετικά σημεία που περιλαμβάνει το προωθούμενο νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας, αλλά και την επισήμανση ότι τα περί ιδρύσεως «δημοτικών πυροσβεστικών σταθμών» αντιστρατεύουν άμεσα τον νόμο 4029/2011 (ο οποίος προβλέπει την ίδρυση Εθελοντικών Πυροσβεστικών Κλιμακίων εκεί όπου το Π.Σ. αδυνατεί να εγκαταστήσει επαγγελματική υπηρεσία) και υπονομεύουν έμμεσα την επιχειρησιακή δομή ολοκλήρου του Π.Σ.
4.Η διαρκώς αυξανόμενη προσέλευση συμπολιτών μας, ως Εθελοντές, στους κόλπους του Π.Σ. και το πώς το Σώμα θα μπορέσει να διαχειριστεί εποικοδομητικά αυτό το ανθρώπινο δυναμικό.

Με τη σειρά του ο κ. Πρόεδρος δεσμεύτηκε πως θα υποστηρίξει άμεσα και δυναμικά το έργο του Εθελοντισμού και της Ένωσης κατ’ επέκταση, δεδομένου ότι η έναρξη της αντιπυρικής περιόδου πλησιάζει και πρέπει παλαιοί και οι νέοι Εθελοντές Πυροσβέστες θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στα πεδία των επιχειρήσεων.

Η Π.Ε.Ε.Π.Σ. κατέθεσε και έγγραφο υπόμνημα των θέσεών της και των προβλημάτων, ευχαρίστησε θερμά για την συνάντηση και την συνεργασία και παρακάλεσε τα θέματά της να τεθούν υπόψη της τριμερούς κυβέρνησης, με σκοπό την επίλυσή τους.


Απο το Γραφείο Τύπου
της Π.Ε.Ε.Π.Σ.
 
Top