0
Μπορεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης να προτίμησε τη μέσω Διαδικτύου διαβούλευση για το νομοσχέδιο της αναδιάρθρωσης της Πυροσβεστικής, όμως η ΕΕΚΕ Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ κάλεσαν χθες το απόγευμα σε ανοιχτή διαβούλευση όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ενόψει της κατάθεσης-συζήτησης του νομοσχεδίου.
Το πρώτο ζήτημα που τέθηκε αφορούσε την κατάργηση της απλής αναλογικής στη διαδικασία εκλογής των εκπροσώπων των αστυνομικών, που αποτελούσε πάγιο αίτημα του συνδικαλιστικού τους κινήματος και υλοποιήθηκε μόλις το 2011. Με μια διάταξη του νομοσχεδίου αυτού, ο Ν. Δένδιας έρχεται να το καταργήσει, γεγονός που δικαιολογείται μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί, από τον φόβο του κομματισμού. Το ζήτημα αυτό μαζί και με τις διώξεις συνδικαλιστών αστυνομικών έχει προκαλέσει αντιδράσεις από το σύνολο των συνδικαλιστών των Σωμάτων Ασφαλείας.
Σχετικά τώρα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν την αναδιοργάνωση της πυροσβεστικής, σύσσωμοι σχεδόν οι Πυροσβέστες εξέφρασαν την έντονη διαφωνία τους λέγοντας ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν απαντά στο διαρκές αίτημα για αναδιοργάνωση της Πυροσβεστικής. Από το υπό κατάθεση νομοσχέδιο απουσιάζουν πλήρως η ζητούμενη από τους πυροσβέστες ομοιογενοποίηση του Σώματος, η δημιουργία βαθμολογίου, ένα σύγχρονο οργανόγραμμα, κάποια πρόβλεψη για αναβάθμιση του χαμηλόβαθμου προσωπικού και σχεδόν καμία αναφορά για τους πενταετείς πυροσβέστες.
Αντίθετα, όπως τονίστηκε, το νομοσχέδιο αποτελεί ανακύκλωση διατάξεων, δομών και επαναφορά διατάξεων που είχαν εφαρμοστεί πριν έναν αιώνα! Ο δε όρος Ιδιαίτερο Σώμα Ασφαλείας, που προστέθηκε, προκαλεί την ανησυχία και απορία των πυροσβεστών, καθώς δεν διευκρινίζεται σε τι συνίσταται η ιδιαιτερότητά του και φοβούνται ότι επίκειται η ένταξή του στους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Η ανταποδοτικότητα επίσης που εισαγάγετε αλλά και η δημιουργία των δημοτικών πυροσβεστικών σταθμών, θεωρούν ότι ανοίγει την πόρτα σε ιδιωτικοποίηση.
Ε.Ζ.

πηγη avgi.gr 

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top