Στρατιωτικός έστελνε απειλητικά μηνύματα στη βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Μίκα Ιατρίδη με πρόσχημα τη μισθολογική εξαχρείωση των ένστολων
"Θα σε σκοτώσω στο Φαληράκι" ήταν το ηλεκτρονικό μήνυμα που πήρε προ ημερών η βουλευτής Δωδεκανήσων των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μίκα Ιατρίδη, δίχως ο αποστολέας της απειλής να διευκρινίζει το λόγο. Η έντρομη γυναίκα αποτάθηκε στη δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και από τις άρσεις, διαπιστώθηκε πως το μήνυμα το έστειλε στρατιωτικός, ένας αρχιλοχίας συγκεκριμένα που υπηρετεί στην Αυλώνα και παλιότερα είχε θητεύσει στη Ρόδο, απ' όπου και
γνώριζε τη βουλευτή.
Στους αστυνομικούς, σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr φέρεται να είπε ότι το μήνυμα το έστειλε στη συγκεκριμένη πολιτικό επειδή ήταν η μοναδική που γνώριζε και ο λόγος που το έκανε ήταν για να διαμαρτυρηθεί για την οικονομική εξαχρείωση του ίδιου και των υπόλοιπων ένστολων.
Ακολουθεί το δελτίο Τύπου της αστυνομίας./
"Δικογραφία σε βάρος ημεδαπού σχηματίσθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για απειλητικό μήνυμα σε Βουλευτή, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 34χρονου ημεδαπού για απειλητικό μήνυμα, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Ειδικότερα, προ δεκαημέρου, Βουλευτής κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι δέχτηκε μήνυμα (e-mail) στην προσωπική της θυρίδα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με απειλητικό περιεχόμενο, για τη  ζωή και τη σωματική της ακεραιότητα.
Για τον εντοπισμό του δράστη διενεργήθηκε ψηφιακή ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών, από την οποία προέκυψε ότι το επίμαχο μήνυμα εστάλη από διαδικτυακή σύνδεση ξενοδοχείου, σε προάστιο της Αθήνας.
Σε επιτόπια έρευνα, που διενεργήθηκε από αστυνομικούς παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, ταυτοποιήθηκε ότι ο 34χρονος, οποίος διαμένει στο ξενοδοχείο, είναι ο αποκλειστικός κάτοχος και διαχειριστής της θυρίδας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από την οποία εστάλη το επίμαχο μήνυμα.
Επιπλέον κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις. "
πηγη bloko.gr
 
Top