φωτογραφία αρχείουφωτογραφία αρχείου
Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση των Προεδρείων των Ομοσπονδιών μας με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Δημόσιας Τάξης κ. Αθανάσιου ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟΥ για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών.
Οι Ομοσπονδίες μας τόνισαν ότι έχουν αναπτύξει διεξοδικά κατά περιόδους την κρισιμότητα του θέματος της αναδιάρθρωσης και μάλιστα έχοντας εκπονήσει προς τούτο εμπεριστατωμένες μελέτες, οι
οποίες έχουν δοθεί κατ' επανάληψη στις εκάστοτε πολιτικές και φυσικές Ηγεσίες της ΕΛ.ΑΣ.
Στην παρούσα φάση, αναμένουν και από πλευράς του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη τις θέσεις - προτάσεις του, ώστε επ' αυτών να υπάρξει τοποθέτηση. Επισημάνθηκε ακόμη ότι δεν θα ήθελαν το Συνδικαλιστικό μας Κίνημα να βρεθεί προ απροόπτου με την αναδιάρθρωση ως μέσον για την επιστροφή από το «παράθυρο» παλαιότερων «τιμωρητικών» λογικών, μέρους της αστυνομικής διοίκησης. Πρακτικών που αποσκοπούσαν στο «ξεθεμελίωμα» της οικογενειακής ζωής των συναδέλφων μας δήθεν για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας των Υπηρεσιών, αλλά στην ουσία αναιρώντας σημαντικούς θεσμούς, (κώδικας μεταθέσεων, προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ. με το αξιοκρατικό σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, κ.λ.π.) που έχουν συμβάλλει στην θωράκιση της προσωπικότητας του αστυνομικού και της αστυνομικής λειτουργίας στο σύνολό της.
Ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει μια έναρξη συζήτησης και ανοιχτού δημόσιου διαλόγου με σκοπό την αναβάθμιση του Σώματος και σε επίπεδο φορέων και σε επίπεδο κομμάτων, επισημαίνοντας ότι θέλει να ακούσει πρώτα τις προτάσεις – θέσεις κάθε εμπλεκόμενου φορέα για το μείζον αυτό ζήτημα, έχοντας ως θεσμικό πλαίσιο την υπάρχουσα πραγματικότητα και τί απαιτείται για την αναβάθμισή της, καθώς και την βελτίωση παθογενειών, χωρίς ουδεμία διάθεση αιφνιδιασμού και θεσμικής υποβάθμισης του αστυνομικού προσωπικού σε ό,τι διασφαλίζει την προσωπικότητά του, την αξιοπρέπειά του και την υπηρεσιακή του κατάσταση.
Στα πλαίσια αυτά θα επαναληφθεί η συνάντησή μας έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας για συνέχιση του διαλόγου ο οποίος έχει προσανατολισμό κατάληξης τέλη Ιανουαρίου, ώστε το μήνα Φεβρουάριο να υπάρχει ένα πρωτόλειο κείμενο.
πηγη bloko.gr
 
Top