0

Mercedes-Benz Citaro – the mobile clinicMercedes-Benz Citaro – the mobile clinic
Το Ντουμπάι μπορεί να καυχιέται ότι έχει ήδη το πιο ψηλό κτίριο γραφείων, το πιο ψηλό κατοικημένο κτήριο και το μεγαλύτερο ενυδρείο στον κόσμο αλλά και για το ότι έχει στην κατοχή του το μακρύτερο ασθενοφόρο που κατασκευάστηκε  ποτέ.
1VorderseiteKopie
Το μακρύτερο ασθενοφόρο στον κόσμο έχει μήκος 18 μέτρα  και μπορεί να παρέχει υπηρεσίες σε 80 ασθενείς συγχρόνως, σύμφωνα με τον Khalifa bin Darri, προϊστάμενο του κέντρου ασθενοφόρων του Ντουμπάι (Dubai's Ambulance Centre - DAC). Μάλιστα το μακρύτερο ασθενοφόρο στον κόσμο αποτελεί ένα από τα 3 ειδικά διαμορφωμένα Mercedes-Benz Citaro, που κατασκευαστηκάν για την DAC.
2leftKopie
Τα 3 αυτά ασθενοφόρα κατασκευάστηκαν σε 3 ξεχωριστές εκδόσεις. Η πρώτη και μικρότερη έκδοση (Variant A) είναι μια κινητή μονάδα εντατικής φροντίδας, η δεύτερη έκδοση (Variant B) είναι μια κινητή μονάδα με εξοπλισμό ιατρικό, παροχής βοηθείας αλλά και μεταφοράς 44 ελαφριών τραυματιών και προσωπικού.
Το μακρύτερο ασθενοφόρο στον κόσμο είναι η τρίτη έκδοση (Variant C) είναι ένα κινητό νοσοκομείο ένας συνδιασμός της πρώτης και δεύτερης έκδοσης, που θα πηγαίνει αμέσως στο σημείο του ατυχήματος και θα διασώζει έναν μεγάλο αριθμό τραυματισμένων οι οποίοι θα λαμβάνουν τις πρώτες βοήθειες στο εσωτερικό του μέχρις ότου μεταφερθούν στο νοσοκομείο.
3rightKopie
Το μπλε και άσπρο αρθρωτό-ασθενοφόρο παρέχει την δυνατότητα προσγείωσης ελικοπτέρου στην οροφή του καθώς επίσης ότι διαθέτει ιδορυφορικές υπηρεσίες για τηλεφωνία, φαξ και ιντερνέτ για τους γιατρούς. Με τα τελευταίας τεχνολογίας, λειτουργούντα δωμάτια, μια μονάδα εντατικής θεραπείας, ένα δωμάτιο ακτινογραφιών και ένα ενσωματωμένο φαρμακείο, το ασθενοφόρο μοιάζει περισσότερο με ένα κινητό νοσοκομείο.
dubai ambulance 1
Τα ειδικά σχεδιασμένα ασθενοφόρο για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, άρχισαν να προφέρουν τις υπηρεσίες τους τον Αύγουστο του 2009. Επίσης το μακρύτερο ασθενοφόρο στον κόσμο είναι γνωστό και για το ότι είναι εξοπλισμένο με την μικρότερη X-ray μονάδα στον κόσμο.
busganz
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έχουν βιώσει, μια σειρά σοβαρών ατυχημάτων (με το πιο αξιοσημείωτο των οποίων ήταν ένα δυστύχημα που συνέβη το 2008 στο δρόμο του Αμπού Ντάμπι όπου ενεπλάκησαν περισσότερα από 200 αυτοκίνητα), αποφάσισαν να προμηθευτούν τέτοιο εξοπλισμό.
6GMCKopie
«Ήταν απαραίτητο να υπάρξει ένα ασθενοφόρο που να μπορεί να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερους ασθενείς και να τους προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Κατά συνέπεια, μια ομάδα από τα Εμιράτα σχεδίασε το ασθενοφόρο και έστειλε το σχέδιο σε μια γερμανική επιχείρηση για να το κατασκευάσει». Τα λεωφορία είναι μια δημιουργία των Gebr. Heymann GmbH, and Von Bergh Global Medical Consulting.
7HeymannKopie
«Αυτό είναι ένα τεράστιο άλμα στον κόσμο των ασθενοφόρων οχημάτων. Είναι, όχι μόνο ένα παραδοσιακό ασθενοφόρο που μεταφέρει τους ασθενείς στο νοσοκομείο, αλλά μπορεί να προσφέρει πλήρεις ιατρικές υπηρεσίες επί τόπου. Ο ασθενής μπορεί να μην χρειαστεί να πάει στο νοσοκομείο καθόλου,» ανέφερε ο Khalifa bin Darrii, προσθέτοντας ότι είναι επίσης περισσότερο αποδοτικό από πλευράς χρόνου αλλά και από οικονομικής απόψεως από το να έστελναν διάφορα μικρά ασθενοφόρα.
8HinterseiteKopie
Πηγή των πληροφοριών: http://www.globalmedicalconsulting.net, http://www.mideast.mercedes-benz.com, stranges-world.blogspot.com

Πολυμέσα


Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top