0





Βλέπουμε πως η λύση της σύμβασης του συναδέλφου εποχικού συμβασιούχου βασίζεται στη 34140 Φ.300.16/15-6-2012 Διαταγή Α.Π.Σ. "Υγειονομική εξέταση και κατάρτιση συμβάσεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου χιλίων εννιακοσίων έξι (1906) Πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης" και στην 34382 οικ. Φ.300.16/19-06-2012 Απόφαση Α.Π.Σ "Διευκρινιστική περί Πυροσβεστών εποχικής Απασχόλησης", για τις οποίες είχα ασκήσει κριτική ως προς το ότι θα υπάρξει πρόβλημα με συναδέλφους που δεν είχαν απολυτήριο με Σωματική Ικανότητα κατηγορίας 1. (εδώεδώ κι εδώ)
Από τότε κανείς δεν ασχολήθηκε με το θέμα!!
Η Ομοσπονδία, το μόνο που έκανε ήταν να μας ενημερώσει στις 23/7 πως το Α.Π.Σ απάντησε σε ερώτημα της, πως:
"Σχετικά με την αναζήτηση των Ι και ποινικών των συμβασιούχων, αυτό προβλέπεται στο ΠΔ 124/2003 με βάση το οποίο έγινε η πρόσληψη των συμβασιούχων πυροσβεστών." (εδώ)
Καμία αντίδραση, καμία καταγγελία!
Και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε: στην - κατά την άποψη μου - παράνομη λύση της σύμβασης του συναδέλφου.
Η λύση της σύμβασης προκλήθηκε με το υπ’αριθμ. 230/3745/2012 Πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάστασης που προφανώς θα γνωστοποιεί στο Α.Π.Σ πως ο συνάδελφος δεν είχε απολυτήριο Στρατού με Σωματική Ικανότητα 1.
Από μια πρόχειρη έρευνα που έκανα προκύπτει πως ο συνάδελφος προσλήφθηκε το 2008, είναι παράλληλα και επιλαχών Π.Π.Υ.
Θέλουν δηλαδή να μας πείσουν πως από το 2008 έως και σήμερα που λύθηκε η σύμβαση του συναδέλφου, αυτός κακώς και παρανόμως εργαζόταν επί τέσσερα (4) χρόνια ως εποχικός συμβασιούχος;
Εύλογα επίσης τίθεται το ερώτημα: είναι ο μοναδικός εποχικός συμβασιούχος που δεν έχει απολυτήριο Στρατού με Σωματική Ικανότητα 1;
Τι θα κάνουν στο Α.Π.Σ;
Θα απολύσουν όλους τους εποχικούς συμβασιούχους που δεν έχουν απολυτήριο Στρατού με Σωματική Ικανότητα 1;
Αυτό δεν θα πρέπει να κάνουν εφαρμόζοντας τη διαταγή πρόσληψης και τη διευκρινιστική απόφαση; 
Από την άλλη, δεν μπορώ να καταλάβω σε τι είδους ύπνωση βρίσκεται τόσο το αρμόδιο Σωματείο που καλύπτει συνδικαλιστικά τους συναδέλφους της 2ης Ε.Μ.Α.Κ αλλά και την Ομοσπονδία και δεν αντιδρούν για την καταφανέστατη αυτή αδικία.
Τι άλλο θέλουν για να ξυπνήσουν;
Nα έρθουν κι άλλες;


Υ.Γ 1
Υπάρχουν μέχρι στιγμής είκοσι δύο (22) λύσεις σύμβασης εποχικών συμβασιούχων.
Αναλυτικά οι λόγοι της λύσης των συμβάσεων:

1 για "Σωματική Ικανότητα
1 για "Ποινικό Μητρώο"
4 για "Παράβαση των αρθρ. 2 παρ 2ε του π.δ 124/2003 και των αρθρ. 33 παρ. 4 & 5 του ν. 4029/2011" (αδιευκρίνιστο αν πρόκειται για Ποινικό Μητρώο ή Σωματική Ικανότητα)
16 ως "Οικειοθελείς αποχωρήσεις"

Ενδεχομένως (και με κάθε επιφύλαξη) κάποιες από τις 16 οικειοθελείς αποχωρήσεις να μην είναι οικειοθελείς αλλά να χαρακτηρίστηκαν ως τέτοιες για να μην έχουν οι συνάδελφοι περισσότερα προβλήματα στο μέλλον.
Έκπληξη επίσης προκαλεί το γεγονός οικειοθελών αποχωρήσεων από συγκεκριμένες και όχι από όλες τις υπηρεσίες του Σώματος.
Ενδεικτικά αναφέρω Π.Υ νομού κοντά στην Αττική που κατέχει τα πρωτεία στις οικειοθελείς αποχωρήσεις!!!
Επί συνόλου έξι (6) οικειοθελών αποχωρήσεων, μία (1) υποβλήθηκε στις 19/6, μία (1) υποβλήθηκε στις 21/6 και τέσσερις (4) υποβλήθηκαν στις 17/7!!!

Υ.Γ 2
Τα στοιχεία του συναδέλφου αν και είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο κι επομένως δεν υφίσταται ζήτημα δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων, επίτηδες τα διέγραψα.
Πιστεύω πως -ειδικά όταν κάποιος χάνει τη δουλειά του - δεν είναι σωστό να γίνεται και "βούκινο"

phgh epoxikosforumotion.com

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top