0

Ερώτηση στη Βουλή από ΔΗΜΑΡ για εθελοντές πυροσβέστεςΕρώτηση στη Βουλή από ΔΗΜΑΡ για εθελοντές πυροσβέστες
Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ζητούν από τον Νίκο Δένδια ενημέρωση για τις προθέσεις του σχετικά με τους εθελοντές

Ερώτηση προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια κατέθεσε σήμερα το πρωί η βουλευτής Ά Πειραιά της ΔΗΜΑΡ κυρία Μαρία Ρεπούση σχετικά με την, όπως τη χαρακτηρίζει, αδικαιολόγητη καθυστέρηση πλήρους εφαρμογής του νόμου «Εθελοντισμός στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή και στο Πυροσβεστικό Σώμα και Άλλες Διατάξεις».
Στην ερώτηση την οποία εκτός από την κυρία Ρεπούση συνυπογράφουν και οι κύριοι Γιάννης Πανούσης και Δημήτρης Αναγνωστάκης επισημαίνεται ότι «οι κλιματικές αλλαγές συντελούν στον πολλαπλασιασμό των δασικών πυρκαγιών και στην αύξηση της συχνότητας εμφάνισης ακραίων καιρικών φαινομένων, μεγεθύνοντας έτσι τις ανάγκες τις χώρας σε πυροσβεστικό προσωπικό. Ανάγκες, οι οποίες δεν μπορούν να ικανοποιηθούν επαρκώς εξαιτίας της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας. Στο πλαίσιο αυτό, η συμβολή των εθελοντών πυροσβεστών καθίσταται ολοένα και πιο απαραίτητη».
Απευθυνόμενοι προς τον υπουργό οι τρεις βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν για τα εξής: «Ποια είναι τα σχέδια του για την πλήρη αξιοποίηση του εθελοντικού προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, πότε προβλέπεται η έκδοση των δυο υπουργικών αποφάσεων σχετικά με τον κανονισμό λειτουργίας των Εθελοντικών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και τον καθορισμό του τύπου και των προδιαγραφών της στολής του ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού που πρέπει να φέρουν οι εθελοντές πυροσβέστες και πότε τοποθετείται η έκδοση του Π.Δ. που αφορά στη σύσταση του λογαριασμού αλληλοβοήθειας εθελοντών πυροσβεστών».
Ακόμη ζητούν απάντηση στο ερώτημα για ποιο λόγο δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι διαδικασίες για την ίδρυση Εθελοντικών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στους Δήμους Κέας, Σπετσών και Κηφισιάς, μολονότι οι συγκεκριμένοι δήμοι υπέβαλλαν σχετικό αίτημα προς το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος πριν από τουλάχιστον έξι μήνες.

Πηγή h://www.tovima.gr/

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top