Λόγια ψυχής
Σχεδόν κάθε χρόνο υπάρχει και μια βράβευση στο Πυροσβεστικό Σώμα. Θες αυτό είναι πριν η μετά την αντιπυρική περίοδο δεν έχει σημασία. Αυτό που εχω να πω εγώ είναι πως δεν έχω δει πέρα από μόνιμους πυροσβέστες αλλά και εθελοντές να βραβεύονται. Το είχα απορία εδώ και  πολλά χρόνια. Ρώτησα να μάθω, έτσι κάνω οταν δεν ξέρω κάτι.
Η απάντηση που πήρα είναι η εξής: ο μόνιμος πυροσβέστης βραβεύεται γιατί είναι μόνιμος και κάνει περισσότερα πράγματα πάνω στη δουλειά απο έναν πυροσβέστη πενταετή.
Δεν είναι πυροσβέστης λέει κάποιος 《συνάδελφος》 ο πενταετής πυροσβέστης και γιαυτό έχει δύο ονόματα.
Ενώ ο μόνιμος είναι Πυροσβέστης έχει ενα όνομα.
Να το χαίρεται λοιπόν λέω εγώ.
Για τους δε εθελοντές που προσωπικά τους θεωρώ συναδέλφους μου απάντησε κάποιος πως βραβεύονται γιατί εργάζονται χωρίς να πληρώνονται ενω οι πενταετής πληρώνονται.
Δεκτό λοιπόν.
Τους εθελοντές όπως είπα τους θεωρώ συναδέλφους κσι γιαυτό εχω και μια ομάδα στο Facebook τους Εθελοντές Ελλάδος σχεδόν 2000  ενεργά άτομα που με την βοήθεια και του προέδρου των εθελοντών Ελλάδας τον κύριο Σεραφείμ Τσιουγκρη θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για την πόλη της Πάτρας.
Αυτό που με ενδιαφέρει να πω πέρα από τα παραπάνω είναι ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εποχικους πυροσβέστες στα πεζοπορα τμήματα όλης της Ελλάδας., σε όλους τους πενταετής πυροσβέστες στα περιπολικά σε κάθε γωνιά  κάθε πόλης  που ηταν αγρυπνοι φρουροί ολο το 24ωρο μέσα στον ήλιο. Λίγες ήταν και φέτος οι πυρκαγιές που κράτησαν πάνω από μια ημέρα και αυτό γιατί τα βουνά ήταν γεμάτα με πενταετής και εποχικους πυροσβέστες που σε λίγες ημέρες θα υπογράψουν την απόλυση τους και μη γνωρίζοντας τι θα γίνει την επόμενη αντιπυρική περίοδο. Οι δε πενταετής θα συνεχίσουν όπως κάθε χρόνο το bulling απο τους γνωστούς.Οχι από όλους γιατί φυσικά υπάρχουν κι αρκετές εξαιρέσεις . Όπως λέω συνέχεια υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ και ανθρωπακια.  Είναι καθαρά θέμα ανθρώπου. Μπορεί να έγινα γραφικός ίσως και λίγο κακός.Δεν έκρυψα όμως ποτέ την αλήθεια. Δεν είμαι το καλό παιδί που του χαϊδεύουν τ αυτιά και σηκώνει ανάστημα χωρίς να υπολογίζει το συνάδελφο που επι χρόνια έχουν οργώσει τα βουνά της χώρας μας. Οι πενταετής  και οι Εποχικοι πυροσβέστες έχουν το πυροσβεστικό σώμα στην καρδιά και στην ψυχή τους. Κάθε χρόνο τα δίνουν όλα για το καλό της Πατρίδας μας που κάποιοι άλλοι την  ξεπουλανε στο βωμό του χρήματος.
 
Top