Έδωσαν άδεια σε κατηγορούμενο να φύγει από την Κύπρο λόγω... εκτόξευσης πυραύλου!

Κατηγορούμενος για πρόκληση θανατηφόρου δυστυχήματος έφυγε από την Κύπρο και πήγε... για την εκτόξευση του πυραύλου ΑΡΙΑΝ 5 - 20ήμερη άδεια από το δικαστήριο με επιπλέον εγγύηση 10.000 ευρώ - Στο κενό η ένσταση του Γενικού Εισαγγελέα

Ο 60χρονος Χούλιο Μόνρεαλ από την Ισπανία από τον περασμένο Ιούλιου παραμένει στην Κύπρο ως κατηγορούμενος για πρόκληση θανατηφόρου δυστυχήματος που συνέβη στις 25 του ιδίου μήνα με θύμα την Ηλιού Δημήτριου 82χρονων.

Ωστόσο η δικηγόρος του Ισπανού άντρα είχε υποβάλει αίτημα για τροποποίηση των περιοριστικών όρων του Μόνρεαλ, ώστε να απουσιάσει από την Κύπρο για 20 μέρες και να επιστέψει, καθώς ο Μόνρεαλ θα είναι υπεύθυνος έργου για την εκτόξευση του πυραύλου ΑΡΙΑΝ 5 του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.

Ο Γενικής Εισαγγελίας υπέβαλε ένσταση στο αίτημα ωστόσο ο δικαστής αποφάνθηκε ότι ο κατηγορούμενος «έχει μέχρι σήμερα συμμορφωθεί με τους όρους εγγύησης του». Επιπλέον ανέφερε ότι πρόκειται για «σοβαρό άτομο», το οποίο «θα φύγει από χώρα- μέλος Ε/Ε για να πει σε χώρα- μέλος Ε/Ε, άρα μπορεί να εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του, εάν δεν επιστέψει».

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού ενέκρινε το αίτημα και διέταξε όπως επιστραφούν στον Μόντρεαλ το διαβατήριο, η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης του ενώ το όνομα του αφαιρέθηκε από το stop list.

Ο Ισπανός, που έφυγε για τη Γαλλία, όπου την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει η εκτόξευση του πυραύλου, θα καταβάλλει επιπλέον 10,000 ευρώ ως εγγύηση.

Τέλος, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος υποχρεούται ακόμα να παρουσιάζεται μια φορά την εβδομάδα στην πρεσβεία της Κύπρου στο Παρίσι.

http://cyprustimes.com/
 
Top