Χθες το μεσημέρι αποφασίστηκε κι επικυρώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, η επιστροφή του Βασίλη Μαστρογιάννη στην Κατεχάκη και μάλιστα στη θέση του διευθυντή του νέου υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Τόσκα.

Επιστρέφει δηλαδή στην ίδια ακριβώς θέση και στα ίδια καθήκοντα που κατείχε στο κατά γενική ομολογία επιτυχημένο εφτάμηνο διακυβέρνησης του καθηγητή, Γιάννη Πανούση.

Για να γίνει αυτό, προηγήθηκε η κοινή απόφαση των κ.κ. Τόσκα και Παύλου Αδακτυλίδη, να μην παραμείνει ο τελευταίος στη θέση του διευθυντή, αλλά ν' αναλάβει καθήκοντα συμβούλου του κ. υπουργού.

Ήταν θέμα ηθικής τάξης, εξηγούν στο bloko.gr στελέχη της Κατεχάκη, καθώς από την πρώτη ώρα της τοποθέτησης του, ο κ. Αδακτυλίδης εξέφρασε την ανησυχία του για το πως εν ενεργεία συνταγματάρχης θα μπορούσε να συνεργαστεί και κάτω από ποιες ιεραρχικές προϋποθέσεις με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής, όπως επίσης και με όλους τους ανώτατους αξιωματικούς των δύο Σωμάτων.

Το ζήτημα ήταν, όπως επαναλαμβάνεται με έμφαση, ηθικό και σε καμία περίπτωση κανονιστικό. Από πουθενά δεν ανακύπτει κανένα οξύμωρο σχήμα σύγκρουσης της θέσης με τα καθήκοντα, ενώ υπάρχει στην Αστυνομία το προηγούμενο παράδειγμα του κ. Νίκου Μάρκου, που ασκούσε καθήκοντα εξ απορρήτων συνεργάτη του κ. Παπουτσή μέχρι και το βαθμό του ταξίαρχου.

Οι ηθικοί ενδοιασμοί που έθετε ο κ. Αδακτυλίδης, ήταν που τελικά έφεραν την επαναφορά Μαστρογιάννη στην Κατεχάκη, που και χαίρει γενικής εκτίμησης στο προσωπικό και στους αξιωματικούς ως πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και από την προηγούμενη θητεία του παρά τω Πανούση, αλλά και το κυριότερο, είναι μεταξύ όλων όσοι  διαμόρφωσαν όλο το νομοθετικό περιβάλλον μέσα στο οποίο αναμένεται να κινηθεί η Αστυνομία με την αναδιοργάνωση και άλλα σημαντικά νομοθετήματα που βρίσκονται σε καθεστώς ante portas.

http://www.bloko.gr/
 
Top