Τι θα λέγατε στον διευθυντή του σχολείου που πηγαίνει το παιδί σας, αν σας ειδοποιούσε η αστυνομία ότι βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο μετά από άσκηση για πυρκαγιά, διότι η διεύθυνση χρησιμοποίησε αληθινό καπνό, προκειμένου να προσδώσει... μεγαλύτερο ρεαλισμό στο όλο σκηνικό; Δεν πρόκειται για υπόθεση, ή σενάριο, αλλά για ένα πραγματικό περιστατικό! Περισσότεροι από 193 μαθητές μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα στην Κίνα, όταν στο σχολείο πραγματοποιήθηκε άσκηση γαι πυρκαγιά, με... αληθινό καπνό!

Όσο απίστευτο και αν φαντάζει, αυτό ακριβώς συνέβη σε σχολικό συγκρότημα στην πόλη Τιανσούι, στην Κίνα. Ο καπνός «έπνιξε» όλη τη γύρω περιοχή, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο 193 παιδιά, ηλικίας έως 12 ετών! Σύμφωνα με τις αρχές, οι 139 μαθητές θεωρήθηκε σκόπιμο να νοσηλευτούν, ενώ οι 37 από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση!

Οι σκηνές από την άσκηση που έγινε στο σχολείο προκαλούν σοκ. Εκτός από τον αληθινό καπνό, που κάλυψε όλη την περιοχή, οι μαθητές αναγκάζονταν να περνούν ανάμεσα σε φλεγόμενες μπάρες και πολλά ακόμα, τα οποία δεν διέφεραν ιδιαίτερα από τις αληθινές συνθήκες μίας πυρκαγιάς.


Οι καταθέσεις μαθητών που κατάφεραν να «αποδράσουν» από το σκηνικό κόλασης που δημιούργησε η διεύθυνση του σχολείου, προκαλούν σοκ. «Όταν ξεκίνησε να βγαίνει ο καπνός, ορισμένοι μαθητές δεν κατέβηκαν αμέσως κάτω. Έμειναν εκεί και έπαιζαν ανάμεσα στον πυκνό καπνό» δήλωσαν τα παιδιά και συμπλήρωσαν πως «πολλοί μαθητές δεν ακολούθησαν τις συμβουλές των δασκάλων τους να κλείσουν το στόμα και τη μύτη τους με ένα υγρό μαντήλι».

Στην Κίνα, πάντως, έχει επαναληφθεί η αναπαράσταση πυρκαγιάς σε σχολείο. Πριν λίγους μήνες, στη Σαγκάη, μαθητές έτρεχαν ανάμεσα σε φλεγόμενες πόρτες, κρατώντας υγρά μαντήλια στο πρόσωπό τους, προκειμένου να «βιώσουν» αληθινές συνθήκες πυρκαγιάς.


protothema.gr
 
Top