Καταργούνται οριστικά από την 1η Οκτωβρίου 2015 οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν στην Ρόδο.

Η απόφαση αυτή ελήφθη σήμερα από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όπως μετέδωσαν τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας, αν και αρχικά φαινόταν ότι το νησί μας θα περιλαμβάνεται στην δεύτερη ομάδα νησιωτικών περιοχών, στις οποίες οι μειωμένοι συντελεστές θα καταργηθούν το καλοκαίρι του 2016.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά,  το θέμα προέκυψε επειδή το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θεωρεί ότι οι θεσμοί θα ζητήσουν να μπουν στην πρώτη ομάδα περισσότερα νησιά. Όσο το γιατί να περιληφθεί ειδικά η Ρόδος, είναι επειδή η τετραμερής ζητά όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πληθυσμιακή και οικονομική κάλυψη στην πρώτη ομάδα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, λοιπόν, το θέμα για τη Ρόδο παρέμενε ανοιχτό  και ήταν υπό διαπραγμάτευση. Ξεκαθάρισε πριν από λίγη ώρα έπειτα από την πρώτη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, με επικεφαλής τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, με την τετραμερή.

Εκτός από την Ρόδο, στην πρώτη ομάδα νησιών στα οποία καταργούνται οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ, περιλαμβάνονται επίσης η Σκιάθος, η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Νάξος και η Πάρος.

Πηγή :  Η ΡΟΔΙΑΚΗ

 
Top