Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου βρέθηκε χθες 48χρονος κάτοικος Μαλώνας κατηγορούμενος ούτε για μία, ούτε για δύο αλλά για … δέκα φωτιές που άναψε  στο πέρασμά του από τους Πεύκους μέχρι την Απολακκιά τον Μάρτιο του 2011!

Σε βάρος του 48χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση και χθες η υπόθεση εκδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Αλεξανδρή, έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο με το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 μηνών.

Ο 48χρονος ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, κατηγορούνταν ότι έβαλε φωτιά σε πέντε οχήματα  καθώς και τρία καταστήματα και ένα βενζινάδικο προκαλώντας συνολικά ζημιές άνω των 300.000!

Όλα ξεκίνησαν στις 18 Μαρτίου 2011 στις 10.15 το βράδυ όταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε τη πρώτη κλήση για φωτιά που εκδηλώθηκε στο πρώτο κατάστημα στους Πεύκους (μεταξύ Λάρδου και Λίνδου).

Ο δράστης είχε σπάσει τη βιτρίνα προκειμένου να βάλει φωτιά.  Προτού καλά – καλά οι πυροσβέστες προλάβουν να θέσουν υπό έλεγχο τη συγκεκριμένη πυρκαγιά, νέα ειδοποίηση για άλλο συμβάν αυτή τη φορά σε χώρο που στεγάζεται κτηματομεσιτική επιχείρηση. Ακολούθησε ένα αρτοποιείο, το βενζινάδικο που βρίσκεται μεταξύ Λάρδου και Κιοτάρι, όπου υπέστη σοβαρές ζημιές, ενώ χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστών αποφεύχθησαν τα χειρότερα.

Ο 48χρονος έβαλε επίσης φωτιά σε μία σταθμευμένη νταλίκα η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς, στο Βανάκι της Ιεράς Μονής Υψενής όπως και στο αυτοκίνητο του ιερέα που ήταν σταθμευμένα, σε ένα ι.χ. στη Απολακκιά και ερευνάται η περίπτωση ενός καμένου αυτοκινήτου που εντοπίστηκε στη Μεσαναγρό. 

Μετά τα αλλεπάλληλα συμβάντα στην «επιχείρηση» εντοπισμού του δράστη έσπευσαν αστυνομικοί των ομάδων ΟΠΚΕ, ΟΕΠΤΑ αλλά και του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου, καταφέρνοντας τελικά να τον εντοπίσουν περίπου στις 2 τα ξημερώματα στις 19 Μαρτίου 2011 στην Απολακκιά όπου και συνελήφθη ο 48χρονος.

Πηγή :  Η ΡΟΔΙΑΚΗ 

 
Top