Εδώ και 20 περίπου ημέρες σιγοκαίει πυρκαγιά σε έναν τεράστιο όγκο λημματολάσπης σε σφραγισμένη από την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας επιχείρησης, προκαλώντας προβληματισμό στην πυροσβεστική υπηρεσία. Με ανακοίνωσή της η Ένωση Υπαλλήλων του Σώματος ζητά να δοθεί άμεσα λύση, καθώς υπάρχει πρόβλημα με τη διάσπαση των
δυνάμεων του σώματος, ενώ αναζητά και απαντήσεις για το αν οι καπνοί που εκλύονται είναι τοξικοί και καρκινογόνοι.

«Έχουμε ήδη αναφορές από συναδέλφους για έντονο βήχα και φλέγματα, και απομένει να δούμε αν αυτά οφείλονται από τη συνεχόμενη παρουσία τους εδώ και 20 περίπου ημέρες στο συγκεκριμένο σημείο, προσπαθώντας να καταπολεμήσουν τη φωτιά που σιγοκαίει. Βέβαια, η επιφάνεια του όγκου λημματολάσπης και εναλλακτικού καυσίμου έχει στεγανοποιηθεί και χρειάζεται η χρήση χωματουργικών μηχανημάτων για να σβήσει τελείως. Αλλά θέλουμε και απαντήσεις για το αν οι καπνοί που εκλύονται είναι τοξικοί ή και καρκινογόνοι» επεσήμανε για μία ακόμη φορά σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων, Βασίλης Ρούντος.

Παράλληλα, οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι στέκονται και στη διάσπαση των δυνάμεων του σώματος. «Εδώ και μέρες 2-3 οχήματα και προσωπικό απασχολούνται στο συγκεκριμένο σημείο. Είμαστε ήδη στην αντιπυρική περίοδο και το προσωπικό χρειάζεται να καλύψει άλλες ανάγκες. Κάτι πρέπει να γίνει άμεσα» επισημαίνει ο κ. Ρούντος, ενώ ζητά την παρέμβαση όλων των αρμόδιων φορέων προκειμένου το θέμα να κλείσει άμεσα.

Άλλωστε και ο Δήμος Λαρισαίων με ανακοίνωσή του σημειώνει μεταξύ άλλων ότι:

«Ο Δήμος Λαρισαίων παρακολουθεί την υπόθεση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγωνία, αλλά επιδεικνύοντας και έμπρακτά την ανησυχία του για το γεγονός ότι  ποσότητα  υλικών (λυμματολάσπη και είδους εναλλακτικού καυσίμου)  σιγοκαίει εδώ και είκοσι ημέρες περίπου, στο χώρο της εταιρείας ΤΕRRA A.E

Ειδικότερα, ο Δήμος Λαρισαίων προ ημερών και μετά από έκκληση της διοίκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, για συνδρομή στο έργο κατάσβεσης με τη διάθεση χωματουργικών μηχανημάτων, ανταποκρίθηκε άμεσα και με εντολή του δημάρχου κ. Απ. Καλογιάννη, στο σημείο της πυρκαγιάς, έφτασαν την ίδια κιόλας ημέρα, τρία χωματουργικά μηχανήματα,  που συνέδραμαν στο έργο της ΠΥΛ, έως τη στιγμή που υπήρξαν αντιδράσεις και αναφορές της ιδιοκτησίας της εταιρείας, που ζητούσε,  απειλώντας μάλιστα  με μηνύσεις και προσφυγή στον εισαγγελέα,  την άμεση απομάκρυνση των μηχανημάτων του Δήμου.

Η αποχώρηση των μηχανημάτων, έγινε κατόπιν συνεννόησης με τη διοίκηση της ΠΥΛ, ενώ σημειώνεται ότι η παρέμβαση των χωματουργικών μηχανημάτων μας , έγινε σε περιοχή εκτός των ορίων του Δήμου μας.

Ο Δήμος Λαρισαίων, ενώνει τη φωνή του με την Ενωση των Πυροσβεστών και ζητά από κάθε αρμόδια αρχή (Δικαστική, Κρατική, Περιφερειακή) να κινηθούν άμεσα για τη διασφάλιση της υγείας των πυροσβεστών αλλά και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Δηλώνουμε δε, πως είμαστε στη διάθεση των αρχών και των αρμοδίων υπηρεσιών και κυρίως της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ώστε να συνδράμουμε άμεσα στην επιχείρηση κατάσβεσης».


thessaliatv.gr
 
Top