0
Οι τελευταίες μέρες της Πομπηίας είναι μάλλον ο πλέον κατάλληλος τίτλος για τον Δένδια αυτή την περίοδο, μετά μάλιστα το φιάσκο με το σ.ν. της αναδιάρθρωσης, μόνο που αντί της λέξης Πομπηία, βάλτε αυτή της Κατεχάκη.
Ο υπουργός δημόσιας τάξης, σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, μετράει τις τελευταίες ημέρες του ως πολιτικός προϊστάμενος των σωμάτων ασφαλείας και
μαζί με τη φυγή του (άλλοι μιλούν για πολιτική εκπαραθύρωση κι άλλοι για "αξιοποίηση" του σε υπουργείο χαμηλότερης πολιτικά εμβέλειας) πρόκειται να κριθούν πρόσωπα και καταστάσεις στην αστυνομία. Όχι πάντως και το σχήμα σε μορφή υπηρεσιών και ιεραρχίας που παραμένει ως έχει, μέχρι τουλάχιστον ν' αποφασίσει ο ... νέος υπουργός αν, κάτω από ποιες συντεταγμένες δομές και με ποιες συναινέσεις θα γίνει ο μετασχηματισμός.
Δεδομένης λοιπόν της εκπαραθύρωσης Δένδια, γεννιούνται άλλα βασικά ερωτήματα με κυρίαρχο το πότε; Γιατί αυτό είναι το κρίσιμο, άσχετα αν όπως σημειώναμε νωρίτερα, μετά το φιάσκο το πιο πολιτικά και ηθικά αναμενόμενο ήταν να υποβάλει ο Δένδιας την παραίτηση του. Κάτι που φυσικά δεν περιμένουμε πως θα κάνει. Το αντίθετο θα μας προκαλούσε έκπληξη ανατρέχοντας και ανατέμνοντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ημερών διοίκησης.
Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο γεγονός πως ο ανασχηματισμός θα γίνει προς το τέλος Φεβρουαρίου. Σ' αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει κανένα θέμα. Ο Δένδιας αναχωρεί, έρχεται ο νέος, ορίζεται νέος αρχηγός ο οποίος μάλλον θ' αποτελεί προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού και συνεχίζονται οι κρίσεις, με εντελώς νέα πρόσωπα και φυσικά όρους και προϋποθέσεις. 
Το δεύτερο σενάριο είναι ο ανασχηματισμός να γίνει μέσα Μαρτίου. Σ' αυτή την περίπτωση τα πράγματα περιπλέκονται. Το βασικό ερώτημα αν θ' αφήσει το Μαξίμου Δένδια και Παπαγιαννόπουλο να κάνουν τις κρίσεις "φορτώνοντας" έτσι στο νέο υπουργό ηγεσία και σχήματα που το πιθανότερο είναι να μην τυγχάνουν της δικής του έγκρισης, άρα προβλήματα. Το πιθανότερο σ' αυτό το ενδεχόμενο είναι οι κρίσεις ν' αναβληθούν μέχρι νεωτέρας.
Το τρίτο είναι να μην γίνει τελικά ούτε το Μάρτιο ο ανασχηματισμός, καθώς η πλάστιγγα θα έχει γείρει υπέρ των εθνικών εκλογών τον Μάιο και να παραμείνει ο Δένδιας μέσα σ' ένα ασφυκτικό και για τον ίδιο περιβάλλον αμφισβήτησης, να κάνει κρίσεις θέλει δεν θέλει ο Παπαγιαννόπουλος. 

Όπως καταλαβαίνεται, το περιβάλλον είναι πάρα πολύ ρευστό και το ... "κλίμα" που θα κάνει συναρτάται ευθέως με τις αποφάσεις του κ. Σαμαρά...
πηγη bloko.gr

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top