0

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

         Κύριοι της παράταξης των Ανεξαρτήτων Πυροσβεστών Αττικής,  εδώ και περίπου έναν χρόνο μέσα από την «πλούσια» (σε θέσεις και προτάσεις εννοώ), ιστοσελίδα της παράταξής σας, έχετε αναλάβει μια προσπάθεια αποδόμησης του προεδρείου της Ομοσπονδίας, της οποίας όπως δεν ξεχνάτε να τονίσετε, αποτελείτε και πρώτο αναπληρωματικό μέλος του συνδυασμού σας στο Δ.Σ., προσπάθεια που χαρακτηρίζεται απο συνεχείς ύβρεις με σκοπό την σπίλωση και κατασυκοφάντηση ιδίως του προέδρου της Ομοσπονδίας αλλά και των άλλων μελών του προεδρείου της, που όμοία της δεν έχει υπάρξει στα συνδικαλιστικά μας χρονικά. Επιλέξαμε όλον αυτόν τον καιρό, να μην απαντήσουμε στις αήθεις αυτές επιθέσεις, αρνούμενοι να ακολουθήσουμε τον κατήφορό σας. Όμως παρατηρούμε ότι η τακτική σας αυτή δεν έχει τέλος, αφού φτάσατε στο σημείο να μας χαρακτηρίζετε με διάφορους χαρακτηρισμούς, καλώντας όλους μας να φύγουμε για να σωθείτε!! Μετά λοιπόν και το τελευταίο σας ατόπημα, δείξατε καθαρά πλέον ότι δεν έχετε όρια και ηθικούς φραγμούς, στην προσπάθειά σας που δεν είναι άλλη από την διάλυση της Ομοσπονδίας, σε μια τόσο κρίσιμη εποχή που όλα τα μεγάλα ζητήματα που μας απασχολούν, είναι ανοιχτά και απαιτείται εποικοδομητική συνεργασία όλων αλλά και άρθρωση σοβαρού συνδικαλιστικού λόγου, ώστε να μπορέσουμε να σταθούμε στο ύψος μας.
            Οι τακτικές και οι πράξεις σας όλον αυτόν τον καιρό, τις οποίες θα πρέπει να μάθουν οι συνάδελφοι μας, μόνο συνδικαλιστικό χαρακτήρα δεν είχαν αφού για να επιτύχετε τον στόχο σας μεταχειριστήκατε όλα τα μέσα όπως:
           1. Καλέσατε ως «παρατηρητές» άλλους συναδέλφους στα Δ.Σ. της Ομοσπονδίας (πρόκειται προφανώς για νέο συνδικαλιστικό όρο, συνώνυμο  των νέων ηθών που πρεσβεύετε).    
           2. Προσκαλέσατε αστυνομικά όργανα, τα οποία διέκοψαν την συνεδρίαση Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, με σκοπό την καταγραφή απόφασης της πλειοψηφίας του Δ.Σ., γεγονός πρωτόγνωρο στα συνδικαλιστικά χρονικά που βεβαίως καταδικάστηκε από όλους τους παριστάμενους (τα νέα ήθη όπως προείπα).
           3. Προβήκατε σε μηνυτήρια αναφορά κατά του μέλους του Δ.Σ. Φερτάκη Βασιλείου, για την κατάθεση πρότασης μομφής στο συνέδριο της Αλεξανδρούπολης κατά μέλους της εξελεγκτικής επιτροπής, ενέργειας καθαρά συνδικαλιστικής, την οποία προσπαθείτε να  ποινικοποιήσετε, με στόχο μάλλον τον εκφοβισμό των υπολοίπων μελών του Δ.Σ.
           Η παρουσία σας κάθε φορά στα Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, έχει ολοφάνερα πλέον στόχο την διαστρέβλωση των απόψεων και των θέσεων που εκεί εκφέρονται και τίποτα παραπέρα, αφού ακόμα και η παράταξη των Ανεξαρτήτων Πυροσβεστών, η οποία εκπροσωπείται νομίμως στο Δ.Σ., σας έχει απομονώσει πλήρως διακρίνοντας έγκαιρα τις προθέσεις σας.  Φτάσατε στο σημείο να μας κατηγορείτε για «ομερτά», που λαμβάνει χώρα στα Δ.Σ., σαν να έχουμε συστήσει εγκληματική οργάνωση και ότι δεν επιθυμούμε να ακούγεται τίποτα προς τα έξω, όταν είναι γνωστό σε όλους ότι μπορεί να συμμετέχει σε αυτά όποιος θέλει, ενημερώνοντας από πρίν το προεδρείο, ενώ ξεχνάτε ότι στο Δ.Σ. εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις που ελεύθερα μπορούν να αναπαράγουν ότι λέγεται σε αυτό.
          Διαβάζοντας κάποιος τα παραληρήματά σας, εύκολα καταλαβαίνει ότι σας είναι αδύνατο, αφού πρέπει να υπάρχει η σχετική ικανότητα γι’ αυτό, να εκφέρετε καθαρό συνδικαλιστικό λόγο, ο οποίος να χαρακτηρίζεται από θέσεις στα προβλήματα των συναδέλφων, από απόψεις για τα καυτά μας θέματα ακόμα και από εποικοδομητική κριτική για τις όποιες παραλείψεις ή τυχόν λάθη μας. Τόσο στην δική σας ιστοσελίδα όσο και σε αυτή του συνοδοιπόρου σας, λαλίστατου προέδρου της Ένωσης Κεντρικής Μακεδονίας, δεν υπάρχει ούτε ένα κείμενο άποψης ή θέσης που να μπορεί να συζητηθεί, καθώς είναι ολοφάνερη η αδυναμία εκφοράς πειστικού λόγου πέρα από την συνεχή κατασυκοφάντηση που συνεχώς επιχειρείτε.
         Έτσι λοιπόν αυτό που μένει είναι να εξωτερικεύσετε το μένος σας κατά του πρώην αλλά και του νύν προέδρου της Ομοσπονδίας, όπως και των μελών του προεδρείου, καλύπτοντας τις φανερές σας αδυναμίες. Όσον αφορά την φωνή σας στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, τον «πομπώδη και επιβλητικό» κ. Αναστασιάδη ας μάθουν λοιπόν οι συνάδελφοι ότι:
         Στις σημαντικότατες συζητήσεις στην επιτροπή σύνταξης πρότασης του βαθμολογίου, της οποίας ήταν μέλος μεταξύ εκπροσώπων όλων των παρατάξεων, αποχώρησε επιδεικτικά στη μέση της συζήτησης, πηγαίνοντας για τον απογευματινό του καφέ, ενώ στις συζητήσεις για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Π.Σ. δεν εξέφρασε καμία άποψη αφού δεν είχε. Γενικότερα η τοποθέτησή του στα μεγάλα ζητήματα που συζητάμε κάθε φορά είναι ότι συμφωνεί με τους άλλους!!  Ας αφήσει λοιπόν την προσπάθεια απαξίωσης των άλλων και ας μην κρύβεται από τα Δ.Σ. της Ένωσής του, όταν πηγαίνει και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ενώ καλό θα ήταν να αφήσει κατά μέρος το ύφος του «καρδιναλίου» αλλά και τις αλαζονικές συμπεριφορές απέναντι σε άλλα μέλη του Δ.Σ. που τον καταγγέλουν γιαυτό!! Όσον αφορά τα πρακτικά που συνεχώς ζητάει, χρειάζονται μάλλον για ανάγνωση των θέσεων όλων των άλλων, αφού δική του δεν πρόκειται να βρεί.
        Μας καλείτε να φύγουμε, μας ειρωνεύεστε για  δήθεν απαξιωτική στάση μας, αναρωτιέστε ανοιχτά αν αξίζουμε! Καλά όλα αυτά αλλά δεν μας λέτε τι εκπροσωπείτε;  Θα έπρεπε να γνωρίζετε επειδή έχετε πλέον χάσει κάθε μέτρο, ότι η Ομοσπονδία ηγείται από συναδέλφους που εκλέγονται με δημοκρατικές, συνεδριακές διαδικασίες!  Αν θεωρείτε  ότι αυτή η όψιμη  συνένωση Νοτίων – Βορείων, που δημιουργήθηκε για να σώσει όπως λέτε όλους τους υπόλοιπους, μπορεί έτσι εκβιάσει οτιδήποτε με τις τακτικές που ακολουθείτε μάλλον πλανάσθαι πολύ!! Θλιβόμαστε ιδιαίτερα όλοι εμείς που μάθαμε να αγωνιζόμαστε με ήθος και αξιοπρέπεια, για την τελευταία προσθήκη στην ομάδα σας αλλά η φιλοδοξία και ιδίως η μωροφιλοδοξία ήταν και είναι κακός σύμβουλος και οδηγός για οποιονδήποτε!
          Οφείλετε λοιπόν κλείνοντας, να κατανοήσετε ότι οι μόνοι που μπορούν να μας κρίνουν και να αποφασίσουν για τις τύχες της Ομοσπονδίας είναι η πλειοψηφία των συναδέλφων και όχι οι «ομαδούλες», που υβρίζοντας προσπαθούν να μας ποδηγετήσουν. Δεν τις υπολογίζουμε, ας καταστεί αυτό σαφές παντού και όσον αφορά το τελευταίο θέμα σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ, θέμα που προσπαθείτε ατυχώς να εκμεταλλευτείτε, θα έχετε σύντομα την απάντηση.  Η ανοχή μας τελείωσε ας γίνει και αυτό κατανοητό, αφού προφανώς την εκλάβατε ως αδυναμία. Από εδώ και ύστερα θα έχετε για όλα τις απαντήσεις και τα συμπεράσματα στους συναδέλφους, που περιμένουν σοβαρό συνδικαλιστικό λόγο και όχι «λάσπη στον ανεμιστήρα», που έχει ως μοναδικό σκοπό την σπίλωση οποιασδήποτε προσωπικότητας, που εξελέγη με δημοκρατικότατες διαδικασίες.         


                                                                            

                                                                                          Γιαννούλης Δημήτρης
                                                                                               Γ.Γ. της ΠΟΕΥΠΣ

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top