Η διατροφή που προστατεύει την καρδιά εστιάζει συνήθως στην αποφυγή των ανθυγιεινών τροφών και ειδικά όσων περιέχουν κακά λιπαρά.


Σύμφωνα με νεότερα επιστημονικά ευρήματα, εξίσου σημαντική είναι η κατανάλωση των λεγόμενων υγιεινών λιπαρών, καθώς μπορεί να μειώσει έως και κατά ένα εκατομμύριο τους θανάτους από καρδιακή νόσο παγκοσμίως, σε ετήσια βάση.

Η νέα μελέτη υποστηρίζει ότι η διατροφή για την προστασία της καρδιάς, πρέπει να γίνεται τόσο κατά των κορεσμένων και τρανς λιπαρών, όσο και υπέρ της αντικατάστασής τους με τα υγιεινά πολυακόρεστα λιπαρά.

Οι ερευνητές της Σχολής Διατροφικής Επιστήμης και Πολιτικής «Friedman» του Πανεπιστημίου «Tufts» στη Βοστόνη, με επικεφαλής τον Δρ Ντάριους Μοζαφαριαν, μελέτησαν διατροφικές πληροφορίες από 186 χώρες για να υπολογίσουν τον αριθμό των θανάτων που σχετίζονται με διάφορα πρότυπα κατανάλωσης λιπαρών.

Εστίασαν σε μελέτες που παρακολουθούσαν επί πολλά χρόνια άτομα για να δουν πως η κατανάλωση συγκεκριμένων λιπαρών επηρεάζει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου. Τα ποσοστά θνησιμότητας συλλέχθηκαν από μελέτη του 2010.


Η διατροφή που προστατεύει την καρδιά εστιάζει συνήθως στην αποφυγή των ανθυγιεινών τροφών και ειδικά όσων περιέχουν κακά λιπαρά.

Σύμφωνα με νεότερα επιστημονικά ευρήματα, εξίσου σημαντική είναι η κατανάλωση των λεγόμενων υγιεινών λιπαρών, καθώς μπορεί να μειώσει έως και κατά ένα εκατομμύριο τους θανάτους από καρδιακή νόσο παγκοσμίως, σε ετήσια βάση.

Η νέα μελέτη υποστηρίζει ότι η διατροφή για την προστασία της καρδιάς, πρέπει να γίνεται τόσο κατά των κορεσμένων και τρανς λιπαρών, όσο και υπέρ της αντικατάστασής τους με τα υγιεινά πολυακόρεστα λιπαρά.

Οι ερευνητές της Σχολής Διατροφικής Επιστήμης και Πολιτικής «Friedman» του Πανεπιστημίου «Tufts» στη Βοστόνη, με επικεφαλής τον Δρ Ντάριους Μοζαφαριαν, μελέτησαν διατροφικές πληροφορίες από 186 χώρες για να υπολογίσουν τον αριθμό των θανάτων που σχετίζονται με διάφορα πρότυπα κατανάλωσης λιπαρών.

Εστίασαν σε μελέτες που παρακολουθούσαν επί πολλά χρόνια άτομα για να δουν πως η κατανάλωση συγκεκριμένων λιπαρών επηρεάζει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου. Τα ποσοστά θνησιμότητας συλλέχθηκαν από μελέτη του 2010.
Tα κορεσμένα λιπαρά εμπεριέχονται στο κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, ενώ τα τρανς λιπαρά κυρίως σε κατεργασμένα, ψητά και τηγανητά τρόφιμα.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο έντυπο Journal of the American Heart Association.



Πηγή: onmed.gr

 
Top