0


Συνέδριο ΠΟΠΥΣΥΠ 19/1/2014

Για άλλη μια χρονιά το ΔΣ της Ομοσπονδίας και τα μέλη σωματεία αυτής παραβρέθηκαν στο συνέδριο για να πάρουν αποφάσεις για τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας.

Το παρόν έδωσε ο  Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Δημοσθένης Καβέτσοςλέγοντας ότι δεν μπορεί άλλο το σώμα ν’ ανταπεξέλθει με την τριχοτόμηση αυτή του προσωπικού, γιατί τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι πολλά. Έχουν την διάθεση να λύσουν αυτό το πρόβλημα και θα προσπαθήσουν να το κάνουν σύντομα.

Με επιστολή του ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Πάτροκλος B. Γεωργιάδης έδειξε την στήριξή του στον αγώνα που κάνει η Ομοσπονδία για τα ζητήματα που απασχολούν τα μέλη της και είπε ότι σε κάθε βήμα της θα είναι εκεί για να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση στα εργασιακά μας προβλήματα.
Λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στο συνέδριο.

Στη συνέχεια έγινε ο Οικονομικός Απολογισμός του 2013 από τον κ. Καραδημητρίου Αντώνη.
Αναφέρθηκε και στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας το οποίο για το έτος 2013 έδωσε σε 70 περίπου υποθέσεις χρήματα, οι περισσότερες απ’ αυτές ήταν θάνατοι συναδέλφων και άτομα που έχουν προσβληθεί απ την επάρατη νόσο.
Στο ΔΣ που έγινε μια μέρα πριν το συνέδριο αποφασίστηκε ότι θα μειωθούν κάποιες κατηγορίες που έπαιρναν αποζημίωση. Επίσης θα μειωθούν και τα ποσά. Θ’ αναρτηθούν στην επίσημη σελίδα της ΠΟΠΥΣΥΠ όλες οι κατηγορίες και τα ποσά αναλυτικά για να ξέρει ο κάθε ένας που κάνει αίτηση για αποζημίωση, τι χρήματα θα πάρει.

Το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ.Παπαντώνης Κών/νος εκφράζοντας τις αποφάσεις που πάρθηκαν στο χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο. Αναφέρθηκε στις τροποποιήσεις του καταστατικού της Ομοσπονδίας όπως π.χ. στην ονομασία, αλλαγή διεύθυνσης, κλπ
Η αλλαγή ονόματος θα γίνει για να μπορεί στο μέλλον να καλύπτει τα «δικά» της μέλη ΠΠΥ που θα ενταχθούν στο μόνιμο προσωπικό. Ξεκαθαρίστηκε ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλουν ως Ομοσπονδία να έρθουν σε αντιπαράθεση για θέματα εγγραφής μελών με την ομοσπονδία των μονίμων. «Εκείνοι στα νερά τους [αν και έχουν λοξοδρομήσει λίγο] και εμείς στα δικά μας» είπε σχετικά στην αναφορά που έγινε επί του θέματος. «Εμείς καλύπτουμε ΠΠΥ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ κ ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό, μα θα ξεκαθαριστεί ότι θα καλύπτουμε πρώην ΠΠΥ που θα ενταχθούν στο μόνιμο προσωπικό του ΠΣ». ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΘΕΤΙΚΑ απ ΟΛΟΥΣ.

Προτάθηκε να γίνει ένα «συμμάζεμα-ξεκαθάρισμα» στο αρχείο και εκλογικό υλικό, κλπ που έχει η Ομοσπονδία στα γραφεία της. ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ . «Το αρχείο είναι η ιστορία μας, οι αγώνες μας και δεν μπορούμε να το «πετάξουμε» για κανένα λόγο».

Πρόταση για ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ όσων πληρούν τις προϋποθέσεις βάση νόμου 3938/2011 και ΑΥΞΗΣΗ του ορίου ηλικίας στα 48-50 (όπως και στη Δημοτική Αστυνομία) και οι υπόλοιποι ΠΡΟΣΩΠΟΠΑΓΕΙΣ θέσεις μέχρι την συνταξιοδότηση τους. ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΘΕΤΙΚΑ απ ΟΛΟΥΣ.

Εναλλακτική πρόταση για όσους είναι ΕΚΤΟΣ μονιμοποίησης να ενταχθούν στο προσωπικό της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ


Το λόγο στη συνέχεια πήραν μέλη σωματείων της Ομοσπονδίας.
Παρακάτω θα δείτε μια περίληψη απ τα όσα είπαν κάποιοι συνάδελφοι :

Α.Δ. – Θεσσαλονίκη (Επιλαχόν-Συμβασιούχος)
Αναφέρθηκε στο θέμα των επιλαχόντων και έκανε πρόταση να καλέσουν τον κ.Οθωνα και να φτιάξει ένα έγγραφο για ν’ αποσαφηνίσει για το 50% της πρόσληψης των επιλαχόντων που αναφέρεται στον νόμο 3938/2011.
Επίσης έκανε λόγο για τα Σωματεία που ήταν μεικτά (συμβασιούχοι-ππυ) και έγιναν αποκλειστικά ΠΠΥ. Ρώτησε ευθέως όλους τους προέδρους σωματείων που ήταν παρόν αν υπάρχει κάποιος που ΔΕΝ θέλει να υποστηρίξει κ συμβασιούχους συναδέλφους. ΚΑΝΕΙΣ δεν βγήκε να πει ότι ΔΕΝ θέλει ΜΕΙΚΤΑ σωματεία.

Λ.Λ.
Αναφέρθηκε στις διαγραφές των μελών, τα οποία έκαναν αγωγές κατά των αλλαγμένων Ι. Γιατί μόνο ένα σωματείο το έχει κάνει και όχι τα υπόλοιπα που ομόφωνα στην τελευταία συνέλευση των προέδρων πήραν αυτή την απόφαση.

Μ.Γ. (Λαύριο)
Εκτός των άλλων στάθηκε στο γεγονός ότι Δεν ψηφίζουν τα σωματεία που δεν έχουν κάνει αλλαγή καταστατικού. Για πιο λόγο δεν μπορεί να γίνει αυτό ?  Σε περίπτωση που γίνει αυτό θα μπει στην διαδικασία ακύρωσης της όλης διαδικασίας.

Τ.Β. (Ιωάννινα)
Στάθηκε στο γεγονός ότι τόσα χρόνια όσα κερδίσαμε τα πετύχαμε γιατί σκεφθήκαμε ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ. Τώρα γιατί δεν μπορεί αυτό να γίνει ? Γιατί υπάρχουν αντιπαραθέσεις και μίσος μεταξύ των συναδέλφων ? (συμβασιούχων-ππυ-επιλαχόντων)
Θέλουμε και ζητάμε ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ-ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ίδιο με των μονίμων, αφού έτσι κ αλλιώς στα ΙΔΙΑ ακριβώς συμβάντα πηγαίνουμε ΟΛΟΙ. Και αυτό το γνωρίζουν στο Αρχηγείο.

Λ.Γ. (Κόρινθος)
Αναφέρθηκε στα όσα και οι προηγούμενοι συνάδελφοί του είπαν και στο τέλος είπε για το ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ότι θα πρέπει να ενισχυθεί στο άμεσο μέλλον απ’ όλους μας.
Όλα τα θέματα και τα προβλήματα του κλάδου μας κατά κύριο λόγω ξεκινούν απ τα ΣΩΜΑΤΕΙΑ και τα ΜΕΛΗ αυτών και μετά επεκτείνονται. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία των σωματείων.

Α.Β.(Κρήτη)
Γνωρίζουμε ότι την τελευταία 2ετία η Ομοσπονδία ήταν στάσιμη. Σε τι ν’ αναφερθώ ? Στις κινητοποιήσεις ? Απαξίωση από τα σωματεία [που ήταν υπέρ των κινητοποιήσεων] και τα μέλη αυτών. Αν κάποιος από το ΔΣ των σωματείων είχε πρόβλημα υπήρχε τρόπος να συμβάλλει, εκλέγοντας μια αντιπροσωπεία και καλώντας τα μέλη του να προσέλθουν για την διεκδίκηση των όσων είχαμε αποφασίσει.
Έχουμε ξεχάσει τι σημαίνουν οι λέξεις ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ και όλα τα υπόλοιπα.
Τα καταστατικά θα έπρεπε να έχουν αλλάξει εδώ και 2 χρόνια, μα τίποτα.
Υπηρεσιακά Συμβούλια. Στην προηγούμενη εκλογή μελών δεν πήραμε «χαμπάρι» τίποτα. Τώρα όμως θα πρέπει να εκλέξουμε μέλη γι’ αυτά γιατί μας αφορούν οι ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ-ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ.
Πρέπει να γίνουν ενέργειες να ενταχθεί το επάγγελμα του πυροσβέστη στη λίστα των επαγγελμάτωνΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ και ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ οπωσδήποτε.
Υπάρχουν σοβαρά «τραύματα» μα ΚΑΝΕΙΣ δεν πέθανε. Πρέπει ν’ ανασυγκροτηθούμε.
ΕΜΕΙΝΑΝ :
2 χρόνια για το Π.Δ. των Συμβασιούχων,
1 Χρόνος για τη λίστα των Επιλαχόντων και
2 χρόνια για τους ΠΠΥ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ.
  

Π.Ι. (Καβάλα)
Αναφέρθηκε στην Δήλωση Υποψηφιότητας των ενδιαφερομένων για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Θα πρέπει να γίνουν στην υπηρεσία του καθ’ ενός. Θα πρέπει να ψηφίσουμε ΟΛΟΙ και να στηρίξουμε την όλη διαδικασία. ΠΡΕΠΕΙ ν’ αποκτήσουμε δύναμη στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
ΔΕΝ στηρίχθηκε ο αγώνας μας το 2012-2013 στους δρόμους. Με πορείες  200 ατόμων ΔΕΝ κάνουμε τίποτα.
Έγινε και αναφορά στα παιδιά του 2009.
Απορρόφηση Επιλαχόντων γιατί είναι ο τελευταίος χρόνος τώρα.
Θα ζητήσουμε την ισχύ του πίνακα για άλλα 2 χρόνια.
Ζητάμε την εξομοίωση καθηκόντων με αυτό του μόνιμου προσωπικού.
Ως αναφορά το σχέδιο νόμου και τα άρθρα 92 & 98, ΟΧΙ απλήρωτη ΥΠΕΡΕΡΓΑΣΙΑ.
ΑΥΞΗΣΗ ορίου ηλικίας για μονιμοποίηση σύμφωνα και με την απόφαση που έβγαλαν για τους Δημοτικούς Αστυνομικούς.

Γ.Β.
Μίλησε για το θέμα του αρχείου της Ομοσπονδίας και ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταστραφεί ούτε μία σελίδα. Και εξήγησε αναλυτικά τους λόγους.
Αναφέρθηκε στην συσπείρωση του κλάδου που θα πρέπει να επιτευχθεί πάλι γιατί τόσα χρόνια ΟΛΟΙ μαζί καταφέραμε αυτά που καταφέραμε.
Αναφέρθηκε και στα προηγούμενα θέματα που είπαν οι συνάδελφοι.



Σ.Δ. : Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με μέλος της Ομοσπονδίας που ήταν παρόν μας είπε τα πιο πάνω γεγονότα κ κάποιες αποφάσεις. Ζητώ συγνώμη για τα τυχόν λάθη.
http://ppy-2012-ellados.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top