0


Πολύωρη συνάντηση είχε σήμερα το πρωί το Δ.Σ. της ΕΑΠΣ με τον νέο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο κ. Β. Παπαγεωργίου. 
Στη συνάντηση το Δ.Σ. της Ένωσής μας, έθεσε τα  σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν το  πυροσβεστικό προσωπικό και το Π.Σ. γενικότερα.
Ειδικότερα επισημάνθηκε εν όψει των προσεχών κρίσεων και προαγωγών, η ανάγκη,  επιτέλους,  του εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου τους, ώστε να διασφαλίζεται η αξιοκρατία των επιλογών. 
Παράλληλα τέθηκε και το ζήτημα των μεταθέσεων, όπου και ζητήθηκε από τον κ.Αρχηγό, υπό το βάρος της οικονομικής ανέχειας, να γίνουν όσο το δυνατόν λιγότερες και σε κάθε περίπτωση να αποζημιώνεται και η μετάβαση και επιστροφή των "εξ υπηρεσιακής ανάγκης" μετατιθέμενων συναδέλφων.
Ζητήθηκε από τον κ.Αρχηγό η ανάγκη  λήψης ουσιαστικών πρωτοβουλιών για την αλλαγή και εκσυγχρονισμό του ΚΕΥΠΣ, του Κανονισμού Μεταθέσεων και  του πειθαρχικού δικαίου.
Επαναδιατυπώθηκε  η πρόταση  για σοβαρή και με επιστημονική τεκμηρίωση αποτίμηση της επιχειρησιακής δράσης του Π.Σ. προκειμένου να αναδιαρθρωθούν οι Υπηρεσίες του Π.Σ.
Επίσης επισημάνθηκε για πολλοστή φορά το εγκληματικό για τον πυροσβεστικό οργανισμό της τριχοτόμησης του πυροσβεστικού προσωπικού. 
Παράλληλα ζητήθηκε από τον κ. Αρχηγό να εξασφαλισθεί μέριμνα για την εξασφάλιση των μεσαίων στελεχών του  πυροσβεστικού οργανισμού με την προκήρυξη διαγωνισμού για Δόκιμους Αρχιπυροσβέστες, αλλά και την έναρξη διαλόγου για τη διαμόρφωση πρότασης για το βαθμολόγιο των χαμηλόβαθμων, σύμφωνα με τη σχετική πρόβλεψη που υπάρχει στο υπό κατάθεση νομ/διο, για την αναδιοργάνωση του Π.Σ.
Τέλος  εκτενή συζήτηση πραγματοποιήθηκε για τα ζητήματα εκαπίδευσης. όπου καταγγέλθηκε στον κ.Αρχηγό, η κατάφωρη αδικία  που γίνεται στους συναδέλφους Αξιωματικούς πλοηγούς που μετεκπαιδεύονται στην Πυρ/κη Ακαδημία χωρίς την  λήψη της δικαιούμενης αποζημίωσης, καθώς και
η μη προβλεπόμενη  εκπαιδευτική διαδικασία  που ακολουθείται στους συναδέλφους Αξιωματικούς, που φοιτούν αυτόν τον καιρό στην Σχολή Επιμόρφωσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.
Από την πλευρά του ο κ.Αρχηγός, μας δήλωσε την σαφή επίγνωση του μέγεθους των προβλημάτων, ζήτησε την συνεισφορά μας σε  ένα συνεχή  - ουσιαστικό διάλογο, ώστε να επιλυθούν  από αυτά, τουλάχιστον στα πλαίσια των διοικητικών αρμοδιοτήτων του.

http://eapsgr.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top