0

Και επιστροφή δώρων Χριστουγέννων - Πάσχα με την απόφαση του ΣτΕ; Όλα ανοιχτά
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας διέρρευσε για να δημιουργήσει ένα κλίμα προσμονής στους χιλιάδες στρατιωτικούς και στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας. Μέχρι να διαπιστωθεί ποιο είναι το σκεπτικό της όλοι μπορεί να υποθέτουν τα πάντα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση είναι
υποχρεωμένη να επιστρέψει στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας χρήματα. Όπως θα δείτε στην συνέντευξη που παραχώρησε ο δικηγόρος ειδικευμένος στα θέματα των στρατιωτικών Γιώργος Αντωνακόπουλος ξεκαθαρίζει ότι “η απόφαση είναι απολύτως δεσμευτική για την κυβέρνηση”. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί στις 13.00 .

Υπάρχουν όμως και μια σειρά άλλων θεμάτων που πιθανότατα θα ανοίξει το Συμβούλιο της Επικρατείας. Για παράδειγμα το θέμα των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα. Είναι συνταγματικό ή αντισυνταγματικό το “κόψιμό” τους; Ο Γιώργος Αντωνακόπουλος μιλά και γι΄ αυτό το θέμα στο Onalert.

Το σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί στο έπακρο το κλίμα προσμονής που δημιουργεί η διαρροή της απόφασης του ΣτΕ. Αυτό που προφανώς διαφεύγει απ΄ όσους ελπίζουν ότι μπορεί να υπάρξει “εκλογικό αντίκρυσμα” είναι ότι η επιστροφή χρημάτων σε στρατιωτικούς και στα Σώματα Ασφαλείας δεν μπορεί να έχει τη μορφή …παροχής αφού κερδήθηκε μέσα από σκληρό δικαστικό αγώνα των ενώσεων στρατιωτικών και του προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας.

Αυτό είναι το ένα “στρατόπεδο” εντός κυβέρνησης . Αυτό που θα προσπαθήσει να παρουσιάσει την υποχρεωτική επιστροφή στην νομιμότητα ως …παροχή. Υπάρχει κι ένα δεύτερο όμως.

Είναι όλοι αυτοί που έχουν αρχίσει ήδη να ενεργοποιούν τον “κοινωνικό αυτοματισμό” και να προσπαθούν να βάλουν απέναντι στην υπόλοιπη κοινωνία όσους φορούν τη στολή των Ενόπλων Δυνάμεων ή των Σωμάτων Ασφαλείας. Οι διαρροές για το τεράστιο οικονομικό κόστος έχουν αρχίσει ήδη . Δεν λένε όμως ότι γι΄ αυτό το κόστος -αν είναι τόσο όσο το προσδιορίζουν- αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι οι ίδιοι οι οποίοι με απόκλυτη αδιαφορία και ανευθυνότητα αγνόησαν κάθε προειδοποίηση και προσχώρησαν σε περικοπές που η αντισυνταγματικότητά τους ήταν κραυγαλέα. Τώρα είναι αυτοί που θα πρέπει να απολογηθούν .
onalert.gr/

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top