0
Λάβαμε από αναγνώστη το ακόλουθο ανυπόγραφο άρθρο...
"Ύστερα από απόφαση του ΑΣΕΠ που επισημαίνεται και στην εγκύκλιο του ΥΔΜΗΔ, οι ειδικοί φρουροί, λιμενικοί και πυροσβέστες που έχουν διοριστεί μετά την ψήφιση του νόμου 3812/2009 επί Υπουργίας του κ. Ραγκούση, κατοχυρώνουν το αξιοκρατικό της πρόσληψής τους, μετά και τη χθεσινή εγκύκλιο του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη. Ο κύριος Μητσοτάκης στην εγκύκλιο που υπογράφει με ημερομηνία 29/11/2013 (ΔΙΠΙΔ/Β.2/Δ/83/οικ.32170 ), επισημαίνει πως οι
δημοτικοί αστυνομικοί που είχαν δικαίωμα υποβολής ένστασης ενώπιον του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το άρθρο 2 του ν.3812/2009, συγκαταλέγονται  στις "Λοιπές Διαδικασίες υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ".
Στο ίδιο άρθρο προβλέφθηκε, πως και οι ενστάσεις κατά τη διαδικασία πρόσληψης  του μη πολιτικού προσωπικού του Λιμενικού, της Πυροσβεστικής και των Ειδικών Φρουρών, υποβάλλονται ενώπιον του ΑΣΕΠ. Η άποψη του ΑΣΕΠ όπως αυτή εκφράστηκε σε δύο ετήσιες εκθέσεις του (τις δύο τελευταίες), των ετών 2009 και 2010, είναι πως με τις διατάξεις που ψηφίστηκαν, επιδιώκεται η εξασφάλιση μείζονος διαφάνειας, με τον έλεγχο της όλης διαδικασίας από το ΑΣΕΠ. Η υποβολή ένστασης ενώπιον του ΑΣΕΠ, εξασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και το αξιοκρατικό των προσλήψεων, καθώς ο θιγόμενος υποψήφιος, δεν αναγκάζεται να αναζητήσει το δίκιο του στο φορέα ο οποίος εκδίδει τα προσωρινά αποτελέσματα, όπως το Αρχηγείο του Λιμενικού, της Πυροσβεστικής, της ΕΛ.ΑΣ ή στην πάλαι ποτέ κρατική Περιφέρεια (αντίστοιχα με τον κάθε διαγωνισμό), αλλά σε μια ανεξάρτητη αρχή όπως το ΑΣΕΠ. Έτσι , επίσης, αμβλύνονται οι πολιτικές πιέσεις για διορισμό, καθώς ο πολιτικός δηλώνει "ανήμπορος" λόγω της εμπλοκής του ΑΣΕΠ.

Πολύ σημαντικό, για τους υποψηφίους, είναι πως γλιτώνουν, σε πολλές περιπτώσεις, τις χρονοβόρες και κοστοβόρες διαδικασίες δικαστικών διεκδικήσεων. Δεν είναι εξάλλου λίγες οι περιπτώσεις που υποψήφιοι δικαιώθηκαν στα δικαστήρια, κατέλαβαν τις θέσεις τους και οι συνάδελφοί τους, που βρέθηκαν πλέον εκτός σειράς πρόσληψης, διατηρήθηκαν στις θέσεις τους ως υπεράριθμοι."
πηγη bloko.gr

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top