0
19:45 Δυνάμεις και από την Αχαΐα επιχειρούν αυτή την ώρα στη μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Κλεινδιά Ηλεία. Επίσης στο σημείο έχουν σπεύσει Πυροσβεστικές δυνάμεις από το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι, την Τρίπολη και αλλού. Συνολικά στην περιοχή βρίσκονται 20 Πυροσβεστικά Οχήματα και πεζοπόρα τμήματα.
19:15 H φωτιά στου Κλεινδιά καίει από τις όχθες του Πηνειακού Λάδωνα και προς του Πανόπουλο στις παρυφές του δρυοδάσους της Φολόης. Άμεσος κίνδυνος για το δρυοδάσος.
Τουλάχιστον 5 αεροσκάφη επιχειρούν στα πολλαπλά μέτωπα του Κλεινδιά και το έργο τους είναι δύσκολο, λόγω της περιορισμένης ορατότητας μέσα στη χαράδρα, με αποτέλεσμα οι ρίψεις να γίνονται από μεγάλο ύψος. Αξίζει να σημειωθεί πως το πυροσβεστικό ελικόπτερο της Ηλείας απουσιάζει αφού έχει σταλεί για βοήθεια στην πυρκαγιά της Άνδρου.
Σε πλήρη εξέλιξη η πυρκαγιά.
18:09 Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 16:30 το μεσημέρι της Κυριακής στην Ηλεία στην περιοχή ανάμεσα στο Κλεινδιά και την Πεύκη στα όρια των δήμων Πύργου και Αρχ. Ολυμπίας.
Οι φλόγες καίνε αγροτοδασική έκταση και κυρίως πουρνάρια.
Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν από αέρος επτά αεροσκάφη.
Πηγη thebest.gr

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top