0

Πραγματική μάχη δίνει η πυροσβεστική
 
Καίγονται χωριά στη Λιβαδειά!
Σε πύρινη κόλαση έχει εξελιχθεί η φωτιά που ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι από την περιοχή του Καρακόλιθου και επεκτάθηκε προς τα χωριά Τσουκαλάδες, Άγιο Βλάση, Χαιρώνεια, και Πέρα Χωριό.
Πληροφορίες κάνουν λόγω για καμένα σπίτια στον Άγιο Βλάση και τη Χαιρώνεια, ενώ εδώ και λίγη ώρα η πύρινη λαίλαπα έχει πλησιάσει τα πρώτα σπίτια στο Πέρα Χωριό.
Μιλάμε για μέτωπο φωτιάς σχεδόν 10.000 μέτρων και μια καταστροφή που όμοιά της είχαμε 10ετίες να δούμε στην περιοχή μας.
Οι εναέριες κατασβεστικές δυνάμεις (αεροπλάνα Canadair και πυροσβεστικά ελικόπτερα) με τη δύση του ηλίου σταμάτησαν να επιχειρούν, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δείχνουν ότι θα είναι ένα δύσκολο βράδυ όχι μόνο για τους κατοίκους των γύρω χωριών, αλλά και της Λιβαδειάς.
Δυστυχώς, από τους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά στη φωτιά, για άλλη μια φορά γίνεται λόγος για εμπρησμό και μάλιστα από άτομο ή άτομα που ήξεραν πού και πότε έπρεπε να βάλουν τη φωτιά για να προκαλέσουν τη μεγαλύτερη δυνατή καταστροφή.
Πολλοί δρόμοι των γύρω περιοχών είναι αποκλεισμένοι προκειμένου εξασφαλιστεί η προστασία των πολιτών.
Ας είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί για να μη θρηνήσουμε θύματα και προπαντώς να ακολουθούμε τις οδηγίες των πυροσβεστικών δυνάμεων και της αστυνομίας, προκειμένου να βοηθήσουμε στο δύσκολο έργο τους.
 
 
Αγγίζει το Πέρα Χωριό η φωτιά στη Λιβαδειά
Στο πόδι βρίσκεται η Λιβαδειά περιοχές της οποίας απειλούνται από την φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι από την περιοχή του Καρακόλιθου και γρήγορα παρά την άμεση κινητοποίηση με την βοήθεια του ανέμου επεκτάθηκε προς τα χωριά Τσουκαλάδες, Άγιο Βλάση και Χαιρώνεια.
 
Αυτή τη στιγμή η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά στο Πέρα Χωριό ήδη στην περιοχή καίγεται ένα μαντρί ενώ τα σπίτια είναι πολύ κοντά. Στην περιοχή έχουν σπεύσει δυνάμεις της πυροσβεστικής.

phgh:lay-out

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top