0
Το παρακάτω κείμενο το δημοσίευσε στη σελίδα του στο facebook ο συνδικαλιστής Σπύρος Λιότσος, αναφορικά με επικείμενη έκδοση εγκυκλίου του ΤΕΑΠΑΣΑ με την οποία όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης θα υποχρεώνονται να καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές για να λάβουν την επικουρική σύνταξη. Σε άλλη περίπτωση θα την πάρουν στο 67ο έτος της ηλικίας τους.
Διαβάστε το
αναλυτικό κείμενο.
"Λίαν συντόμως θα εκδοθεί διευκρινιστική εγκύκλιος από ΤΕΑΠΑΣΑ, μετά από το 25/5 από 5-06-2013 πρακτικό-απόφαση του ΔΣ του Τεαπασα, που θα βάζει οριστική πλέον ταφόπλακα σε όσους θεμελειώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1-01-2011 έως και 31-12-2014, αφού θα κληθούν, εφόσον παραιτηθούν και δεν έχουν συμπληρώσει τα αντίστοιχα έτη μετοχικής σχέσης που ορίζονται από το Ν. 3865/2010
( 1,5 - 3 - 4,5 - 6 αντιστοιχα για τα έτη 2011-2012-2013-2014 ), να καταβάλλουν στο εν λόγω ταμείο ασφαλιστικές εισφορές που ξεκινούν από 1000 έως 6000 Ευρώ περίπου.
Επισημαίνεται ότι, οι συνάδελφοι που τυχόν καταβάλλουν τα ως άνω ποσά ανάλογα με την περίπτωση του καθενός, και λαμβανομένου υπόψη την τιμή του μεριδιου καθώς και τις μελλοντικές μειωμένες τιμές του (όπως εντόνα αυτό φημολογείται τις τελευταίες ημέρες από τα media) θα κάνουν απόσβεση των χρημάτων τους μετά από 10-20 χρόνια όντας συνταξιούχοι.
Κρίνεται σκόπιμο η επανεξέταση της ως άνω διάταξης αφού το ταμείο μεταφέρθηκε από το Υπουργείο εργασίας στο Προστασίας του πολίτη και Δημόσιας Τάξης και το έγγραφο που ορίζει τα εν λόγω, τα οποία έγιναν αποδεκτά με την παραπάνω απόφαση του Ταμείου μας, εκδόθηκε από το Υπουργείο Εργασίας.
Τελικά θα επωφεληθούμε τίποτα ως μέτοχοι από την μεταφορά του Ταμείου στο Υπουργείο μας ή πήγαν ´´στράφι ´´ οι συνδικαλιστικοί μας αγώνες ;;;
Απανταχού συνδικαλιστές είτε μας αφορά είτε όχι, λόγω των αρκετών ή ελαχίστων ετών πραγματικής υπηρεσίας στο σώμα πρέπει να ενεργοποιηθούμε..."
ΠΗΓΗ bloko.gr

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top