0
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που περιγράφει ο επίτιμος Πρόεδρος της ΕΑΠΣ Υποστράτηγος ε.α. Νίκος Διαμαντής γιά την περίπτωση "εθελοντή - φίλου της Πυροσβεστικής" που συνέλαβε ο ίδιος όταν υπηρετούσε στο Ανακριτικό τμήμα της Δ.Π.Υ. Αθηνών στο τέλος της δεκαετίας του '80. Συγκεκριμένα υπήρχε μια σειρά πυρκαγιών στο κέντρο της Αθήνας, κυρίως σε εγκαταλελειμμένα σπίτια ή σε υπόγεια πολυκατοικιών, χωρίς
άλλη σύνδεση μεταξύ τους.
Μετά από παρατήρηση των παρευρισκομένων στα συμβάντα και αξιολόγηση μαρτυρικών καταθέσεων, εντοπίστηκε ότι υπεύθυνος για τις πυρκαγιές ήταν νεαρό άτομο, με "ιδιαίτερο ψυχισμό", το οποίο αρέσκονταν να πηγαίνει στους Πυροσβεστικούς Σταθμούς των Αθηνών (ιδιαίτερα στον 1ο και 2ο), να κάνει θελήματα στους Πυροσβέστες και να υποδύεται τον εθελοντή Πυροσβέστη. Το άτομο αυτό τελικά συνελήφθη μετά από δύο πυρκαγιές (με διαφορά μιάς μέρας) που έβαλε στο ίδιο ακατοίκητο κτίριο στο κέντρο της πόλης, στη συμβολή των οδών Φαβιέρου και Ακουμινάτου.
Κατά την απολογία του ομολόγησε και άλλες πυρκαγιές και συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι εαν συνέβαινε πυρκαγιά σε χρόνο που ήταν σε κάποιο Πυροσβεστικό Σταθμό, ακολουθούσε την πυροσβεστική έξοδο, υποδύονταν τον εθελοντή πυροσβέστη. Εάν δεν υπήρχε συμβάν έφευγε από το Σταθμό, πήγαινε σε κάποιο ακατοίκητο, έβαζε φωτιά, περίμενε να έρθουν τα πυροσβεστικά και επειδή ήταν γνωστός στους Πυροσβέστες, έκανε τον Πυροσβέστη ικανοποιώντας τον ψυχισμό του.
πηγη bloko.gr

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top