0
Ο Αύγουστος σε λίγες ημέρες θ' αποτελεί πλέον παρελθόν και ως είθισται, μαζί του φθίνει και ο κωδικός για τις αποζημιώσεις της νυχτερινής απασχόλησης των αστυνομικών. Προ του ορατού αυτού ενδεχόμενου και με δεδομένο πως οι πληροφορίες κάνουν λόγο για
νέα ανεπάρκεια παρά το ψαλίδισμα και τον προσδιορισμό πλαφόν και διαχωρισμό μεταξύ των μάχιμων και των απασχολούμενων σε υπηρεσίες γραφείου, η ΣΚΑΥ θίγει το θέμα και καταθέτει προτάσεις.
"Λόγω της χρονικής συγκυρίας η Σ.Κ.Α.Υ. θα ήθελε να ενημερώσει όλους τους συναδέλφους ότι οι (αρνητικές και άδικες) αλλαγές και τροποποιήσεις που επέφεραν τα Μνημόνια στη ζωή μας, είχαν ως αποτέλεσμα να τεθεί ετήσιο πλαφόν στην καταβολή των νυχτερινών μας (επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας) οι 488 ώρες ετησίως. Δηλαδή, με απλά λόγια, εκτός του ότι από 2,93 ευρώ η ώρα μειώθηκε σε 2,60 ευρώ με το Μνημόνιο 3 (Ν. 4093/2012), με μία ακόμα κοινή υπουργική απόφαση τέθηκε μηνιαίως το πλαφόν των 48 ωρών γι’ αυτούς που εκτελούν μάχιμη υπηρεσία, και 16 ώρες γι’ αυτούς που εκτελούν καθήκοντα γραμματείας και γενικά τέθηκε ετήσιο πλαφόν μέγιστο οι 488 ώρες. Επομένως, 488:12 μήνες= 40,5 ώρες μέσος όρος ανά μήνα ή τι σωστό 40 ώρες, δικαιούμαστε ανά μήνα.

   Έτσι, πέραν του ότι γενικά το κονδύλι του προϋπολογισμού για την καταβολή των νυχτερινών μας δεν φτάνει και θα πρέπει το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών να δώσει έξτρα κάποιο ποσό, που είναι βέβαια απαραίτητα αναγκαίο για τη λειτουργία της Αστυνομίας, πολλοί συνάδελφοι από Α.Τ., Τ.Α., ΟΠΚΕ, ειδικές Υπηρεσίες ασφαλείας κ.α. λόγω αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών και πολλών ελλείψεων σε προσωπικό, ήδη για το χρονικό διάστημα από Ιανουάριο μέχρι και τον Αύγουστο 2013, δηλαδή για 8 μήνες  έχουν εκτελέσει υπηρεσίες, με τις οποίες πολλοί έκαναν νυχτερινή υπηρεσία (22:00 – 06:00­) σε ώρες που έχουν φθάσει ακόμα και τις 380 ώρες συνολικά. Άρα, για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα μέχρι πέρας του έτους, για 4 μήνες ακόμα δηλαδή (Σεπτέμβριος μέχρι Δεκέμβριος) τους απομένουν μόνο 108 ώρες ή 108:4=27 ώρες ανά μήνα περίπου. Τι γίνετε όμως εάν διαταχθούν να εργαστούν πέραν των 27 ωρών σε νυχτερινή εργασία ανά μήνα; Μπορούν να το κάνουν αυτό νόμιμα οι Διοικητές Υπηρεσιών αφού δεν θα πληρωθούν οι συνάδελφοι; Θα πρέπει να πάμε στα δικαστήρια με προσφυγές και αγωγές;

Ο κάθε συνάδελφος μπορεί να ελέγξει το πόσα νυχτερινά εργάστηκε από αρχές του έτους, μέσα από το PoL σε συνεργασία με τη γραμματεία του.

Είναι σίγουρο ότι θα δημιουργηθούν πολλά σοβαρά προβλήματα στις Υπηρεσίες με την έλευση του Φθινοπώρου! Πολλά Τμήματα δεν θα μπορούν να βγάλουν περιπολικά το βράδυ! Γι’ αυτό απαιτείται όπως προωθηθούν κάποιες νομοθετικές διατάξεις με τις οποίες θα τροποποιηθούν οι νόμοι για τα νυχτερινά μας.

Α) Να αυξηθεί το πλαφόν από 488 ώρες σε 768 ώρες, όπως παλαιότερα, δηλαδή να δικαιούνται οι συνάδελφοι που εκτελούν οποιαδήποτε μάχιμη υπηρεσία 64 ώρες το μήνα και όσοι εκτελούν καθήκοντα γραμματείας, επειδή πολλοί αναγκάζονται λόγω έλλειψης προσωπικού να εκτελούν και εξωτερικές υπηρεσίες να δικαιούνται 32 ώρες το μήνα.

Β) Το ποσό από 2,60 ευρώ η ώρα νυχτερινής εργασίας να αυξηθεί οριακά σε 3 ευρώ η ώρα. Η νυχτερινή εργασία είναι επικίνδυνη και ανθυγιεινή,  η δε επίπτωση στον προϋπολογισμό είναι πολύ μικρή και σίγουρα θα έχει πολλές θετικές επιπτώσεις στο ηθικό, στην ψυχολογία και αλλά και στη ζωή των συναδέλφων, που οι περισσότεροι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.
ΑΣ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΔΑΠΑΝΗΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ, ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΜΑΣ.
Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΨΟΓΑ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ.
ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ.

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Σ.Κ.Α.Υ.

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top