0
Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών - Ενισχύσεις από Αθήνα, Σύρο και Τήνο.
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στην Άνδρο ενώ η πυρκαγιά ακόμη μαίνεται στο νησί καθώς οι ισχυροί άνεμοι φτάνουν ακόμη και τα 8 μποφόρ.
Ως πιο επικίνδυνο κρίνεται το μέτωπο κοντά στο χωριό Μένιτες, καθώς η περιοχή είναι από τις πιο πράσινες του νησιού και είναι γεμάτη εξοχικές κατοικίες. Μάλιστα χθες η φωτιά πέρασε πάνω από το χωριό Άνω Πιτροφός καίγοντας πέργκολες και μελίσσια, αλλά ευτυχώς όχι σπίτια.
Τα τέσσερα αεροσκάφη που συνέδραμαν χθες στην επιχείρηση κατάσβεσης, αποχώρησαν λίγο μετά τις 14.00 λόγω των ισχυρών ανέμων. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική, «τα αεροσκάφη απομακρύνθηκαν λόγω αναταράξεων».

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν πλέον 65 πυροσβέστες με 7 οχήματα, δύο ιδιωτικά βυτιοφόρα και ένα ελικόπτερο. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται το ένα όχημα με τους πέντε πυροσβέστες που κατέφθασε στο νησί από την Τήνο καθώς και οι 10 πυροσβέστες που ήρθαν από την Σύρο. Ενισχύσεις έφτασαν και από την Αθήνα. Με Super Puma μεταφέρθηκαν 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα και από τη Ραφήνα με πλοίο 5 οχήματα με τα πληρώματά τους.

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top