0

Ύφεση φαίνεται πως έχει παρουσιαστεί στη φωτιά στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ρόδου. Τα μέτωπα, που από νωρίς το μεσημέρι αναζωπυρώνονταν, έχουν αντιμετωπιστεί και αυτή την ώρα, σύμφωνα με το rodosreport.gr, υπάρχει μόνο ένα μέτωπο προς την Μεσαναγρό, στην περιοχή του Αγίου Θωμά και την Απολακκιά.
Αν και το σημείο είναι δύσβατο, υπάρχουν αρκετές επίγειες δυνάμεις στην περιοχή για να περιορίσουν την φωτιά ώστε να μην επεκταθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας . Σύμμαχος ο άνεμος που έχει εξασθενίσει αισθητά στην περιοχή.
Αισιοδοξία ότι με το πρώτο φως της ημέρας η φωτιά θα σβήσει αφού θα σηκωθούν όσα ελικόπτερα και αεροπλάνα κριθούν αναγκαία για να κάνουν ρίψεις νερού στο τελευταίο μέτωπο.
Φυσικά υπάρχουν μικρές εστίες στην ευρύτατη περιοχή, αλλά η κατάσταση έχει ελεγχθεί. Όλες οι επίγειες δασοπυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή επιχειρούν και περιπολούν μαζί με τους ακούραστους εθελοντές.
Σύμφωνα με το rodosreport.gr, κατά τηδιάρκεια της νύχτας αναμένονται από την Αθήνα ακόμα 10 οχήματα προς ενίσχυση των δυνάμεων στο μέτωπο.
Σίγουρα η νύχτα είναι δύσκολη για όσους επιχειρούν αυτή τη στιγμή στο δύσκολο μέτωπο της Μεσαναγρού, μα μόλις ξημερώσει τα εναέρια μέσα θα αρχίσουν ρίψεις νερού, τα πεζοπόρα τμήματα και οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με τα οχήματα  των εθελοντών θα ριχτούν στην μάχη με τις φλόγες ελπίζοντας ότι θα δώσουν το τέλος στην πύρινη λαίλαπα που κατακαίει το νησί της Ρόδου από προχθές το μεσημέρι.
Όπως δήλωσε νωρίτερα ο Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης, μετά από γενναίες μάχες στη φωτιά, η κατάσταση φέρεται να έχει ελεγχθεί. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι όλοι δεν  είναι σε εγρήγορση για παν ενδεχόμενο και τυχόν επικίνδυνες αναζωπυρώσεις.

Μακάρι να σβήσει η πυρκαγιά και να μην έχουμε άλλες καταστροφές
πηγή:enikos

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top