0
Ξεκίνησαν χθες, 14 Ιουλίου, και θα ολοκληρωθούν στις 21 του μήνα, οι “Ολυμπιακοί Αγώνες” των πυροσβεστών που φέτος πραγματοποιούνται στο Mulhouse, στη Γαλλία, υπό την αιγίδα της CTIF (Comité Technique International de Prévention et d'Extinction du Feu - Διεθνής Τεχνική Επιτροπή Πρόληψης και Κατάσβεσης Πυρκαγιών).
Παράλληλα, τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού, στην ετήσια συνάντησή τους εκεί, θα συζητήσουν τον προϋπολογισμό του ερχόμενου έτους, τους στόχους της CTIF για το 2014, αλλά και τον απολογισμό των επιτευγμάτων της.
Το Πυροσβεστικό Σώμα αποτελεί μέλος της CTIF, συμμετέχοντας σε διάφορους τομείς των εργασιών της, με ορισμό πυροσβεστικών υπαλλήλων στις υποεπιτροπές της (πχ. υποεπιτροπές για: τα Επικίνδυνα Υλικά, τις Δασικές Πυρκαγιές, την Πυροπροστασία, την Εκπαίδευση και Επιμόρφωση κτλ.).
Μάλιστα, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος σχεδιάζει να αναλάβει τη διοργάνωση της επικείμενης συνάντησης της Ομάδας Εργασίας της CTIF για την Εκπαίδευση και την Επιμόρφωση, που θα πραγματοποιηθεί στον ειδικά διαμορφωμένο συνεδριακό χώρο του Πυροσβεστικού Μουσείου, στην Παλλήνη, κατά το χρονικό διάστημα 17 – 20 Σεπτεμβρίου.
Η Διεθνής Τεχνική Επιτροπή Πρόληψης και Κατάσβεσης Πυρκαγιών ιδρύθηκε το 1892, με έδρα το Παρίσι. Στοχεύει στην προώθηση της επιστημονικής και τεχνικής συνεργασίας των μελών της και των συνεργαζόμενων με αυτήν φορέων, καθώς και στην προαγωγή των επαγγελματικών σχέσεων μεταξύ πυροσβεστών και ειδικευμένων τεχνικών ανά τον κόσμο. 
Τα θεσμοθετημένα όργανα της CTIF είναι η Γενική Συνέλευση, το Μόνιμο Συμβούλιο και η Εκτελεστική Επιτροπή. Σε κάθε χώρα – μέλος, έχει συσταθεί μία Εθνική Επιτροπή, με Πρόεδρο τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο οποίος, μία φορά το χρόνο, συμμετέχει, μαζί με ένα ακόμη μέλος της Εθνικής Επιτροπής, στις προγραμματισμένες συναντήσεις της CTIF.


Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top