0

PS: Όχι εδώ βρε παιδί μου... Στην Κύπρο.... Εδώ για την ώρα ο κύριος Δένδιας και οι συμβουλάτορες του έχουν μπερδέψει τα ...., τέλος πάντως ότι έχουν μπερδέψει... Και επίσης διαβάζουμε στην είδηση πως στην Κύπρο γίνεται το αυτονόητο.  Εκπαιδεύονται οι πιλότοι στα ελικόπτερα της Αστυνομίας για να κάνουν και αυτά πυρόσβεση... Εμείς εδώ στην Ελλάδα έχουμε ελικόπτερα της ΕΛΑΣ, του Λιμενικού, του Πυροσβεστικού, Σούπερ Πούμα, Σινούκ και τα κοιτάμε... Του Λιμενικού τα ελικόπτερα τι κάνουν; Καλά ευχαριστούμε!!! Αλλά ξεχάσαμε ο υπουργός κυνηγά τον ρατσισμό σαν τον προκάτοχο του που κυνηγούσε την τρομοκρατία και είδαμε πως κατάντησε τελικά...----
Έγινε σήμερα στο αεροδρόμιο Πάφου σε ειδική τελετή η επίσημη παραλαβή από την Κυπριακή Δημοκρατία των δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων τύπου... Κamov 32 τα οποία εκμισθώνει η Κυπριακή Δημοκρατία και που από χθες το απόγευμα βρίσκονται στο αεροδρόμιο Πάφου.

Τα έντεκα μέλη του πληρώματος των δύο ελικοπτέρων θα διαμένουν σε χώρους που έχουν διαμορφωθεί ειδικά σε μικρή απόσταση από το ελικοδρόμιο που θα απογειώνονται τα δύο ελικόπτερα τα οποία μεταφέρουν κάδους πέντε τόνων νερού.

Η εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κύπρου Λίζα Κεμιτζιή ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως είναι σημαντικός ο ρόλος των ελικοπτέρων πυρόσβεσης για τον περιορισμό της επέκτασης της πυρκαγιάς, και πρόσθεσε πως μπορούν επίσης να επιχειρήσουν σε περιοχές που τα οχήματα δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση. Τα ελικόπτερα παραλήφθηκαν σήμερα επίσημα από την Κυπριακή Δημοκρατία και όπως ανέφερε η κ Κεμιτζιή, η Πυροσβεστική υπηρεσία Κύπρου μπορεί να τα θέσει σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Επίσης μαζί με τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα, η Δημοκρατία θα χρησιμοποιεί για σκοπούς πυρόσβεσης από φέτος και τα δύο καινούργια ελικόπτερα της αστυνομίας «Αugusta » . Τα πληρώματα των ελικοπτέρων εκπαιδεύονται εντατικά το τελευταίο διάστημα για να μπορούν να λαμβάνουν μέρος και στην κατάσβεση των πυρκαγιών ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του αρχηγείου αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης. Η εκπαίδευση των πληρωμάτων πρόσθεσε ο κ Αγγελίδης , ολοκληρώνεται τον Ιούνιο.

Στο μεταξύ καθοριστική στην κατάσβεση μεγάλων πυρκαγιών είναι και η συμβολή των μικρών αεροσκαφών του τμήματος δασών τα οποία διαθέτουν ωστόσο άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό.

πηγή: sigmalive.com

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top