0

Στο δημοτικό κτίριο (πρώην Δημαρχείο Τριταίας) που βρίσκεται στη Τ.Κ. Σταυροδρομίου θα εγκατασταθεί ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός που αποφάσισε να δημιουργήσει ο Δήμος Ερυμάνθου. Η προώθηση της λειτουργίας του Πυροσβεστικού Σταθμού γίνεται σε συνεργασία με το Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (Ε.Σ.Ε.Π.Α.) με το οποίο ο Δήμος υπογράφει τις επόμενες ημέρες Πρωτόκολλο Συνεργασίας.
www.thebest.gr

Ο Σταθμός θα διαθέτει δύο πλήρως εξοπλισμένα Υδροφόρα Πυροσβεστικά Οχήματα των 2.500 λίτρων το καθένα, τα οποία θα παραχωρηθούν δωρεάν από το Ε.Σ.Ε.Π.Α. καθώς και όλος ο ατομικός εξοπλισμός των εθελοντών (στολές, αντιπυρικά κράνη, κλπ). Επίσης το Ε.Σ.Ε.Π.Α. αναλαμβάνει τη δωρεάν εκπαίδευση των εθελοντών στις εγκαταστάσεις της σχολής που διαθέτει και γενικότερα την υποστήριξη της οργάνωσης του Πυροσβεστικού Σταθμού.
Με αφορμή την έγκριση της συνεργασίας από το Δ.Σ. ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θάνος Καρπής, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία η οποία με την υλοποίησή της θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων του Δήμου μας, σε ότι αφορά την πυροπροστασία και όχι μόνο.
Η μεγάλη έκταση του Δήμου μας σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του (δάση, δασικές και χλοολιβαδικές εκτάσεις κλπ) απαιτούν ενισχυμένη πυροπροστασία και δυνατότητες άμεσων παρεμβάσεων. Τα ακραία καιρικά και άλλα φυσικά φαινόμενα που εκδηλώνονται κατά καιρούς στη περιοχή μας (πλημμύρες, χιόνια, σεισμοί κλπ) μπορούν να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά με την λειτουργία ενός οργανωμένου και ειδικά εκπαιδευμένου εθελοντικού σώματος, το οποίο θα συνεργάζεται και θα υποστηρίζει τις δράσεις των Κρατικών υπηρεσιών (Πυροσβεστική κλπ).
Καλώ τους δημότες μας και ειδικότερα τους νέους να πλαισιώσουν και να ενταχθούν στο νέο Εθελοντικό Σώμα του Δήμου Ερυμάνθου δηλώνοντας το ενδιαφέρον συμμετοχής τους στον Τομέα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και στους Τοπικούς Προέδρους.
Κανένα Κράτος, όσο ισχυρό κι αν είναι, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες και το οικονομικό κόστος της πολιτικής προστασίας για ουσιαστική αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, χωρίς την παρουσία των εθελοντών και των οργανώσεών τους».

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top