Αποκάλυψη


Αυτή είναι η λίστα των 24 αξιωματικών της Πυροσβεστικής οι οποίοι διώκονται για κακουργήματα αλλά δεν έχουν (;) ελεγχθεί πειθαρχικά. Το θέμα ανακινήθηκε κατόπιν των καταλόγων που απέστειλε ο κ. Λέανδρος Ρακιντζής, στον κ. Μανιτάκη.
Βέβαια οι συγκεκριμένες υποθέσεις δεν αφορούν τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης αλλά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκο Δένδια.
Προσοχή! Η συγκεκριμένη...
λίστα είχε κοινοποιηθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και στον κ. Ρακιντζή από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στις 9 Νοεμβρίου 2012. 
Στο γραφείο του κ. Δένδια έφθασε στις 16 Νοεμβρίου. Μετά από 3 ημέρες συνεδρίασε το πρωτοβάθμιο Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων του Π.Σ. που μεταξύ άλλων προήγαγε και υπόδικο!
Οι συγκεκριμένοι πρώην και νυν αξιωματικοί εμπλέκονται στην τρίτη κατά σειρά «υπόθεση των ελικοπτέρων» της Πυροσβεστικής, την οποία χειρίστηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Η έρευνα κινήθηκε σε δύο σκέλη, με το μεν πρώτο να αφορά στην -υπερτιμολογημένη όπως προέκυψε- εκμίσθωση των ελικοπτέρων δασοπυρόσβεσης τις περιόδους 2010 και 2011 και το δεύτερο στην οικονομική ζημία που υπέστη το ελληνικό Δημόσιο από την καθήλωση των ιδιόκτητων ελικοπτέρων (δυο Super Puma και τριών BK-117), τα οποία είχαν κοστίσει στους Έλληνες φορολογουμένους περί τα 45 εκατ. ευρώ.  

πηγη petraskandalou.gr

Δείτε τη λίστα
 
Top