"Πιάστηκαν στο ... Αγκίστρι...", Καταγγελία για επιλεκτικές διακρίσεις στην Πυροσβεστική
Πήραμε την ακόλουθη επιστολή- καταγγελία και την παραθέτουμε ευθύς αμέσως:
"Πρωτοφανής απόφαση του Π.Σ. να αφήσει  μετά το τέλος της αντιπυρικής περιόδου στο Αγκίστρι, πυροσβεστικά οχήματα και Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, χωρίς να υπάρχει εκεί Πυροσβεστική Υπηρεσία  ή
Πυροσβεστικό Κλμάκιο.

Η ενέργεια βάβαια δικαιολογείται  αν ευσταθεί η πληροφορία ότι η  επιλογή αυτή έγινε γιά να εξυπηρετηθεί ο ένας εξ αυτών που τυγχάνει  Δημοτικός Σύμβουλος Αγκιστρίου και οι  υπόλοιποι 5 Π.Π.Υ. που από πληροφοριές συνδέονται μαζί του συγγενικά ή ομοιοψηφικά.

Πέρα  πό την παραδοξότητα της απόφασης, αυτή φέρεται ως  παράνομη  γιατί
Α) δε δύναται να μείνει πυροσβεστικό όχημα σε περιοχή που δεν υφίσταται Πυροσβεστική Υπηρεσία και ακόμη περισσότερο χωρίς ευθύνη μονίμου Πυροσβεστικού υπαλλήλου. Δεν καθορίζεται η διαδικασία τήρησης συντήρησης της νομιμότητας για την κίνησή του (προμήθεια καυσίμων). Οι 5ετής δεν εργάζονται νύχτες και Κυριακές ενώ η απόφαση αφήνει ανοικτή την πληρωμή τους.

      Β) το συγκεκριμένο όχημα τοποθετείται στο Αγκίστρι ως δασικό περιπολικό (βάση σχεδιασμού) και θα είναι το μοναδικό δασικό περιπολικό στη χώρα το χειμώνα π.χ. σε Μύκονο, Σέριφο, Σίφνο, Μήλο κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής επανδρώνονται πυροσβεστικά οχήματα που ανήκουν στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση με συμβασιούχους.

     Όλα τα παραπάνω  Εντάσσοντια ι πιθανόν στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του Π.Σ με εργασία χωρίς έλεγχο για τα στελέχη τους ημετέρους 5ετείς".

bloko.gr 
 
Top