26/10/2012 Μήνυμα Υπουργού ΔΤΠΤΠ - Εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

  
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, εορτάστηκε με λαμπρότητα, η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940, με ομιλίες και σημαιοστολισμούς των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα.


Οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής κορυφώθηκαν με την τελετή που πραγματοποιήθηκε, στις 26 Οκτωβρίου, στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος. Ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος, απευθυνόμενος σε όλο το πυροσβεστικό προσωπικό, τόνισε μεταξύ άλλων: "Σήμερα εορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου 1940, την επέτειο του θρυλικού «ΟΧΙ». Μια ιστορική άρνηση που ξεκινούσε από την ψυχή του πιο απλού Έλληνα. Μια επέτειος, ένας θρύλος, κι ένα χρέος. Ένα ορόσημο στην ιστορία του έθνους μας. Ενός έθνους, που δε συμβιβάστηκε ποτέ με τις έννοιες της υποταγής, της υποδούλωσης, της τυραννίας και του ολοκληρωτισμού"

Ομιλία για την επέτειο του '40 εκφώνησε η Επιπυραγός Καλλιόπη Βηλαρά, η οποία μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Γιορτάζουμε σήμερα τη σύμπνοια και την ενότητα εκείνων που σήκωσαν στα ουράνια την έννοια του ΕΜΕΙΣ, και οδήγησαν στη συνειδητή επιλογή και υποταγή του ΕΓΩ στο ΕΜΕΙΣ. Όλος αυτός ο αγώνας του 40 αποσκοπούσε στην επιθυμία του λαού να ζήσει σ’ ένα καθεστώς ελευθερίας, δημοκρατίας, ειρήνης, δικαιοσύνης, αδελφοσύνης και ακεραιότητας. Αρχές και αξίες που έχουν να κάνουν με την καθαρά ανθρώπινη, κοινωνική και ηθική διαβίωση και συμπεριφορά τους.»
Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Υπαρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Π.Υ. Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Σωτήριος Γεωργακόπουλος, ο Διοικητής του 199 ΣΕΚΥΠΣ Υποστράτηγος Κων/νος Παπαδογιαννάκης, o Διευθυντής της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Π.Σ. Υποστράτηγος Χρήστος Παπαδόπουλος, οι Προϊστάμενοι Α΄ και Β΄ Κλάδου του Α.Π.Σ., οι Διοικητές των Δ.Π.Υ. Αθηνών, Ανατολικής Αττικής και 1ης ΕΜΑΚ, ο Διευθυντής Πληροφορικής, καθώς επίσης μεγάλος αριθμός αξιωματικών, υπαξιωματικών, πυροσβεστών και πολιτικών υπαλλήλων των Υπηρεσιών της Αττικής.
 
Top