0
ΝΕΑ ΦΙΓΑΛΕΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Μάχη με τις φλόγες για πυροσβέστες από όλη την Ηλεία στη φωτιά που ξέσπασε σε δασος

Μεγάλη η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων του Νομού Ηλείας χτες νωρίς το απόγευμα μόλις δόθηκε σήμα για πυρκαγιά σε δάσος στη περιοχή 'Λεμονιά' του Δ.Δ.Νέας Φιγαλείας. Αμέσως ξεκίνησαν οχήματα από Πύργο, Κρέστενα και Ολυμπία με προορισμό τη Νέα Φιγαλεία. Η φωτιά δόθηκε στους εθελοντές πολιτικής προστασίας Φιγαλείας περίπου στις 16:15 και αμέσως ενημερώθηκε η Πυροσβεστική στο 199. Τα πρώτα οχήματα που έφθασαν από Κρέστενα δεν είχαν πρόσβαση για πάνω από 1 ώρα στο σημείο της φωτιάς καθώς ήταν εξαιρετικά δύσβατο ενώ δεν υπήρχε δρόμος. Μέχρι να φτάσει στο σημείο μηχάνημα έργων και να ξεκινήσει το άνοιγμα δρόμων οι πυροσβέστες οριοθετούσαν και προσπαθούσαν να 'κρατήσουν' τη φωτιά ώστε να μην ξεφύγει από αυτό το σημείο με όσες βοήθειες τυχόν είχαν. Ευτυχώς ο αέρας των 5 μποφόρ που φυσούσε στο σημείο κόπασε εντελώς με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να προχωράει πολύ αργά μέχρι να ξεκινήσουν να επιχειρούν τα πυροσβεστικά οχήματα.

Στο σημείο επιχείρησαν 7 πυροσβεστικά οχήματα από Πύργο Κρέστενα και Ολυμπία με περίπου 14 άνδρες, παρουσία του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ηλείας(Π.Υ.Πύργου) κ.Πετρούτσο και του αναπληρωτή προιστάμενου Π.Κ.Κρεστένων κ.Δρακόπουλου ενώ σύμφωνα με τους αξιωματικούς πολύ σημαντική ήταν η βοήθεια του Εθελοντή Πολιτικής Προστασίας Φιγαλείας κ.Χουλιάρα ο οποίος για πάνω από 3 ώρες βρέθηκε σε καίριο σημείο και κατεύθυνε τα πυροσβεστικά οχήματα στο σημείο της πυρκαγιάς ενώ έδινε συνεχώς οδηγίες για την κατάσταση των αγροτικών δρόμων.
Τέλος, σχεδόν όλη η πυροσβεστική δύναμη έμεινε στο σημείο μέχρι πολύ αργά σε θερμοκρασίες πολύ χαμηλές, ενώ τα πρώτα οχήματα αποχώρησαν νωρίς τα ξημερώματα με προορισμό τις υπηρεσίες τους. Ήταν ένα δυνατό τεστ για τις πυροσβεστικές δυνάμεις εν'όψη της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου.

Οι Ενεργοί Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Φιγαλείας
Χαράλαμπος Αποστολόπουλος
Θάνος Χουλιάρας
Γιώργος Γενναίος

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top