0

                                                                                                           


Το Υπ.Διοικητικης Ανασυγκρότησης για τη συνάντηση με τους Πυροσβέστες Πενταετούς Θητείας


Δείτε την ανακοίνωση του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκροτησης
Δεν αμφισβητείται η νομιμότητα των διαδικασιών μονιμοποίησης των Πυροσβεστών Πενταετούς Θητείας. Μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, οι Πυροσβέστες Πενταετούς Θητείας θα παρέχουν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους, με διάταξη που κατατίθεται άμεσα στη Βουλή από το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.


Αυτό απαντά το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με αφορμή τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των περίπου 4.000 πυροσβεστών, οι οποίοι ζητούν τη μονιμοποίησή τους ή την ανανέωση των συμβάσεών τους.
Το αίτημά τους κοινοποίησαν, με διαδοχικές συγκεντρώσεις, στο αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Μέγαρο Μαξίμου, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Τελικά, αντιπροσωπεία τους είχε συνάντηση με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Μάκη Συνοδινού στο naftemporiki.gr, ένταση επικράτησε νωρίς το απόγευμα στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, εντός του οποίου είχαν εισβάλει πυροσβέστες, που διαδηλώνουν από το πρωί στο κέντρο της Αθήνας. 
Οι διαδηλωτές έσπασαν τη γυάλινη πόρτα στην είσοδο και βρίσκονται στο εσωτερικό του κτηρίου, όπου φωνάζουν συνθήματα, ενώ διαμηνύουν πως δεν θα αποχωρήσουν αν δεν δοθεί λύση στο αίτημά τους να μονιμοποιηθούν. 
Η θητεία των 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, που προσλήφθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου 2012, λήγει αύριο. Όπως τονίζουν, κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο, αν δεν μονιμοποιηθούν όσοι το δικαιούνται, σύμφωνα με τον νόμο ή δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις των υπολοίπων.
Από το πρωί διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας. Αρχικά συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και από εκεί έκαναν πορεία με σταθμούς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και το Μαξίμου.
Τελικά, επέστρεψαν στο υπουργείο, όπου προκλήθηκε η ένταση.  
Νωρίτερα, όταν έκαναν στάση στο αρχηγείο, ο αρχηγός του Π.Σ. κατέβηκε να μιλήσει μαζί τους και όταν τους είπε ότι στο πρόβλημά τους θα δοθεί λύση, υπήρξαν αντιδράσεις και αποδοκιμασίες. 
Πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top