0



Φουλ επίθεση κατά της αντιπολίτευσης από τον πρωθυπουργό


"Σήμερα σε αυτή τη συνεδρίαση θα ειπωθούν πάρα πολλά και μαζεμένα", προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για θέματα της Δικαιοσύνης, την οποία είχε ζητήσει ο ίδιος.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι με αφορμή μια δήθεν αποκάλυψη για μια υποτιθέμενη παρέμβαση της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη νόμιζε ότι θα μπορέσει να δημιουργήσει θόρυβο, σε αγαστή συνεργασία με “κάποια από τα γνωστά ΜΜΕ της διαπλοκής”, ώστε να κερδίσει τις εντυπώσεις. “Εδώ δεν πρόκειται για αφέλεια, αλλά για θράσος και αλαζονεία, και αρμόζει να ειπωθεί το 'ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές'. Δεν σκεφτήκατε καν ότι έτσι μόνοι σας θα ανοίξετε το κουτί της Πανδώρας”, σχολίασε, προσθέτοντας: "Προκαλείτε την τύχη σας και ένα πολιτικό σας στραπάτσ"

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως το μεγάλο θεσμικό πρόβλημα της ελληνικής δικαιοσύνης είναι η πολυνομία και η κακονομία, ως αποτέλεσμα, όπως σημείωσε, μιας βαθιάς μελέτης νομομαθών πολιτικών του συστήματος εξουσίας που αξιοποίησαν τις γνώσεις τους ώστε να ανοίξουν πόρτες για να παρακάμψουν ακόμα και την ίδια την ποινική τιμωρία. Επεσήμανε μάλιστα πως η Ελλάδα έχει φτάσει να έχει το δεύτερο μεγαλύτερο χρόνο αναμονής για δίκη σε διεθνές επίπεδο και έκανε λόγο για “χάος”, το οποίο ευθύνεται για τη διάρρηξη της σχέσης των πολιτών με τη Δικαιοσύνη.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Τσατάνη-Παπαγγελόπουλου, υποστήριξε πως δεν υπήρξε “παρέμβαση” του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, αλλά έκφραση της νομικής του γνώμης για ένα ζήτημα αρμοδιότητας, και υπογράμμισε πως διεξάγεται ήδη πειθαρχική έρευνα για τις πράξεις και τις παραλείψεις που οδήγησαν στο αρχείο κάποιες υποθέσεις.

Υπενθύμισε επιπλέον ότι για την υπόθεση Βγενόπουλου έχει εγγράφως διαμαρτυρηθεί ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης με επιστολή του στον κ. Παπαγγελόπουλο, ενώ κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής επιστολή του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δ. Τσιρώνη και αναφορές του πρώην υπουργού Ν. Σηφουνάκη προς τη σημερινή πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το θέμα αυτό.

Προανήγγειλε εξάλλου πως τις επόμενες μέρες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει εξαντλητικά τις δανειακές συμβάσεις που σύναψαν οι τράπεζες με τα κόμματα και τα ΜΜΕ. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι το πόρισμα δεν θα βγει του “Αγίου Ποτέ”, αλλά το αργότερο στα τέλη του Μάη.

“Θέλω να δεσμευτώ ότι η υπόθεση αυτή με τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων σας (σ.σ. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) δεν μπορεί να κλείσει μέσα σε μια νύχτα επειδή καταθέσατε μια τροπολογία σε μια νύχτα που αθωώνει και δίνει ασυλία σε αυτούς που σας τα έδωσαν”, σημείωσε και τόνισε ότι οι ευθύνες αυτές θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν κατά κεραίας.

Η δευτερολογία του πρωθυπουργού

Στην δευτερολογία του ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε πρόταση του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα φέρει νομοσχέδιο στη βουλή για να αρθούν οι παρεμβάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, και ειδικότερα οι 13 παρεμβάσεις που απαρίθμησε ο κ. Τσίπρας στην πρωτολογία του.

Ο πρωθυπουργός απέρριψε την τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ ότι κανονικά το κοινοβούλιο δεν έπρεπε να συζητά θέματα δικαιοσύνης, σημειώνοντας ότι αντίθετα πρέπει να συζητά και να ελέγχει, τονίζοντας ότι η Βουλή δεν είναι για να παύει ποινικές διώξεις και να αμνηστεύει υποδίκους.

Κατηγόρησε ακόμα τη ΝΔ ότι με διάφορες τοποθετήσεις προσπαθεί να δώσει την εικόνα ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει και έχει διαλύσει την οικονομία, και επικαλέστηκε την έκθεση του ΟΟΣΑ, λέγοντας ότι αναφέρει τα αντίθετα και ότι προβλέπει ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Ο κ. Τσίπρας απαντώντας επίσης στις δηλώσεις περί εκλογών εξέφρασε τη βεβαιότητα πως όταν γίνουν οι εκλογές η ΝΔ θα ηττηθεί και πάλι όπως ηττήθηκε και στις προηγούμενες εκλογές.

Μεταξύ άλλων σχολίασε: "Η πλειοψηφία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ το 2012-2015, παρενέβη με μια σειρά από αποφάσεις που αφορούσαν τη δικαιοσύνη με κατάφορα αντιστυνταγματικές διατάξεις και άκουσα ένα μέρος της αντιπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι να προκαλεί λέγοντας αυτές τις παρεμβάσεις να τις άρετε. Η συζήτηση είναι σοβαρή, κ. Μητσοτάκη σοβαρευτείτε. Για τη Siemens, για την Εξεταστική Επιτροπή, που μπορεί να σας βοηθήσει. Δεν μας είπατε αν συμφωνείτε. Στη δημοκρατία, η μία εξουσία οφείλει να ελέγχει την άλλη. Προφανώς και θα συζητάμε στο κοινοβούλιο για τη Δικαιοσύνη. Θα φροντίσουμε το επόμενο διάστημα με ένα νομοσχέδιο να άρουμε αυτές τις νομοθετικές παρεμβάσεις που αφορούσαν τη λειτουργία της δικαιοσύνης".

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας επανήλθε και στην υπόθεση με το κύκλωμα των εκβιαστών τονίζοντας πως: "Ο άνθρωπος που διόρισε η κυβέρνηση Σαμαρά στη ΝΕΡΙΤ, ο κ. Μάης, έκανε τη σύμβαση με τον Μαυρίκο. Και μετά ήρθαμε εμείς και φτιάξαμε το νέο ΔΣ της ΕΡΤ όπου τοποθετήθηκε ο κ. Ταγματάρχης. Και στη συνέχεια ο κ. Μαυρίκος άρχισε μέσα από την εφημερίδα του την Ακρόπολη να χτυπάει τον Παππά και τον Ταγματάρχη.  Ήρθατε και φέρετε την μεγάλη απόδειξη, λοιπόν, ότι οι δικοί σας διόρισαν τον κ. Μαυρίκο. Έχετε σπάσει τα ταμεία κ. Μητσοτάκη Διαπράξατε μία πρωτοτυπία. Δεν ξέρω αν έχει διαπράξει τέτοια γκάφα άλλο αρχηγός κόμματος. Αντί να δώσετε συγχαρητήρια στην αστυνομία που ξεσκέπασε ένα κύκλωμα εκβιαστών, μιλάτε για παρακράτος γιατί νιώθετε ενοχές. Τέρμα στη συγκάλυψη".

http://www.news.gr/

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top