0


   ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ Π.Υ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



      Πυρκαγιά ξέσπασε χθες τη νύχτα σε διώροφη μονοκατοικία στη Λεπτοκαρυά με αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρά εγκαύματα οι ιδιοκτήτες της οικίας στην αγωνιώδη προσπάθεια τους να σβήσουν τη φωτιάγια να διασώσουν το σπίτι τους, πριν ακόμη καταφτάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα. Πρόκειται για ένα ζευγάρι, οι οποίοι διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο στο γενικό νοσοκομείο Κατερίνης, όπου νοσηλεύεται η γυναίκα, ενώ ο άνδρας που είχε σοβαρότερα εγκαύματα μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, όπου και νοσηλεύεται στην εντατική εγκαυμάτων. 

  ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Για το συμβάν μίλησε στο lefteria ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κατερίνης κ. Γιώργος Παπαπολύκαρπος, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε τα εξής : "Η υπηρεσία μας κατά τη χθεσινή ημέρα επιλήφθηκε σε τρία συμβάντα. Αρχικά στον οδικό άξονα σε διερχόμενο όχημα στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Αμέσως μετά κατά τις απογευματινές ώρες σε πυρκαγιά σε υπολείμματα καλλιεργειών και σε χορτολιβαδική έκταση  και κατά τη διάρκεια της νύχτας σε διώροφη μονοκατοικία στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς. Εκεί ήταν και το μεγαλύτερο από πλευράς έντασης και έκτασης συμβάν και μάλιστα είχαμε και τον τραυματισμό με εγκαύματα των ιδιοκτητών της κατοικίας, πριν επιληφθεί η υπηρεσία μας, κατά την προσπάθεια τους να κατασβέσουν μόνοι τους την πυρκαγιά.
Από την υπηρεσία μας μεταβήκανε τρία οχήματα με 10 άνδρες και επίσης είχαμε και την βοήθεια των εθελοντών της περιοχής. Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες καταφέραμε να κατασβήσουμε πλήρως την πυρκαγιά, ώστε να μην υπάρξει άλλη επέκταση πέραν του πρώτου ορόφου και της σοφίτας.
Το ζεύγος των ιδιοκτητών της εν λόγω κατοικίας, με εγκαύματα διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Κατερίνης και από εκεί ο άνδρας που είχε σοβαρότερα εγκαύματα διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης "Γεώργιος Παπανικολάου".

 ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Σε ερώτηση μας για τα αίτια της πυρκαγιάς ο κ. Διοικητής είπε : "Επιλαμβάνεται το ανακριτικό της υπηρεσίας και θα ελέγξουμε επισταμένως ακόμα περισσότερο. Οι πρώτες πληροφορίες μας όμως είναι ότι λειτουργούσε σάουνα στον εν λόγω  χώρο και προκλήθηκε βραχυκύκλωμα στη συγκεκριμένη εγκατάσταση με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά".

Να σημειωθεί εδώ ότι όπως μας πληροφόρησαν εργαζόμενοι του Γ.Ν. Κατερίνης, ο κ. διοικητής, ο οποίος ήταν επικεφαλής των πυροσβεστών στην πυρκαγιά της Λεπτοκαρυάς, συνόδευσε ο ίδιος μέχρι το νοσοκομείο Κατερίνης τους δύο τραυματίες που διακομίσθηκαν επειγόντως με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top