0



Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 9.30 το βράδυ της Τετάρτης σε δασική έκταση στην περιοχή Αργυρό Ευβοίας, στο ύψος του Αλιβερίου. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε οροπέδιο με χαμηλή βλάστηση και, σύμφωνα με την πυροσβεστική, μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Ωστόσο πνέουν άνεμοι 7 μποφόρ στην περιοχή γεγονός που δυσχεραίνει τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.Χαρακτηριστικό είναι ότι ο καπνός έχει φτάσει μέχρι την Αττική.

Στον τόπο της πυρκαγιάς βρίσκονται 15 οχήματα της πυροσβεστικής με 35 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα, που προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο. Με το πρώτο φως της ημέρας απογειώθηκαν και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.




Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ανέφεραν στη zougla.gr, πως η φωτιά αυτή λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν δεν είναι εύκολο να ελεγχθεί και είναι πολύ πιθανόν να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.



Ο Περιφεριάρχης Στερεάς Ελλάδας, Αθανάσιος Λέκκας, ο οποίος συντονίζει την επιχείρηση ανέφερε ότι η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα και ότι έφτασε στον οικισμό Πόρτο Μπούφαλο. 



Σύμφωνα με πληροφορίες του evianews και του eviazoom, το πιο ισχυρό μέτωπο είναι αυτό που κατευθύνεται στον προφήτη Ηλία, όπου υπάρχουν κεραίες ενώ αν ξεφύγει από εκεί, ορατός θα είναι ο κίνδυνος για τα ορεινά χωριά του Αλιβερίου.
πηγη zougla.gr

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top