0
Γορτυνίας. Η φωτιά ξεκίνησε από αγροτική έκταση και καίει τον πευκώνα που υπάρχει εκεί. Πολλές πληροφορίες δεν έχουν γίνει γνωστές, ενώ στην προσπάθεια κατάσβεσης παίρνει μέρος και ελικόπτερο ενώ μεταβαίνει και ο διοικητής της ΠΥ Πελοποννήσου Κ.Γιόβας.
Σε εξέλιξη βρίσκεται και δεύτερη φωτιά σε αγροτική έκταση στου Λουκά Μαντινείας. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η φωτιά ξέσπασε στις 15:45 και βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο, ενώ στην προσπάθεια κατάσβεσης παίρνουν μέρος 6 πυροσβεστικά οχήματα και από αέρος δύο PZL.
19.00 – Στην φωτιά στον πευκώνα στην Γορτυνία κάνουν συνεχείς ρίψεις δύο ελικόπτερα, ενώ σύμφωνα και με τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, στη φωτιά πλησίασαν δύο πυροσβεστικά και προσπαθούν να την σβήσουν. Η φωτιά ξέσπασε σε περιοχή που είχε καεί το 1989 και είχε αναδασωθεί. Παράλληλα αναμένονται και ενισχύσεις…
19.30 – Η φωτιά είναι υπό έλεγχο. Διακόπηκε το προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γορτυνίας για την Δευτέρα το βράδυ 20:00. Ο Δήμος είχε στείλει 3 υδροφόρες για να βοηθήσουν την πυρόσβεση.
20:00: Στη φωτιά συνεχίζουν να κάνουν ρίψεις μέχρι αυτήν την ώρα δύο ελικόπτερα ενώ το θετικό είναι πως έχουν κοπάσει οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Η φωτιά μέχρι τώρα έχει κάψει 30 στρέμματα.

Όσον αφορά τη φωτιά στου Λουκά έσβησε καίγοντας 100 περίπου στρέμματα αγροτικής έκτασης και κάποιους σωλήνες ποτίσματος, ενώ ευτυχώς δεν πήρε διαστάσεις γιατί αν συνέβαινε αυτό θα καίγονταν και πεύκα που υπάρχουν και σε αυτήν την περιοχή.
arcadiaportal.gr

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top