0


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, για τέταρτο 24ωρο, οι έρευνες για τον εντοπισμό της Μαρίας Ζιάτα, 87 ετών, από το Κάτω Σαμικό, που εξαφανίστηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής από το σπίτι της στη θέση Κλειδί Καϊάφα.

Το πρωί της Δευτέρας εντοπίστηκε η μία από το ζευγάρι παντόφλες που φορούσε η ηλικιωμένη, δίπλα σε βαλτώδη περιοχή στον κεντρικό αποστραγγιστικό αύλακα που διασχίζει την έκταση της πρώην λίμνης Αγουλινίτσας, στην περιοχή Κλειδί.


Ο γιος της αγνοούμενης γυναίκας δεν έχει πάψει ούτε στιγμή να ακολουθεί τις έρευνες για τον εντοπισμό της μητέρας του, χωρίς να χάνει το κουράγιο του.


Παρουσία των ανδρών της 6ης ΕΜΑΚ και των αστυνομικών με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή Ηλείας κ. Μαρτζάκλη, συνεχίζονται από το πρωί οι έρευνες, ενώ οι άνδρες της  6ΗΣ ΕΜΑΚ ψάχνουν μαζί με εθελοντές στην ευρύτερη περιοχή.

Ο εκπαιδευμένος σκύλος της 6ΗΣ ΕΜΑΚ οδήγησε από την πρώτη ημέρα στο συγκεκριμένο σημείο στον βούρκο τους ανθρώπους που συμμετείχαν στις έρευνες, χωρίς να βρεθεί όμως εκεί κάτι.


Χθες το πρωί αποφασίστηκε να γίνει έλεγχος μέσα στον βούρκο και με ειδικό μηχάνημα άρχισε η εκσκαφή.

Τότε βρέθηκε και η παντόφλα μέσα στη λάσπη, γεγονός που οδήγησε στην εκτίμηση πως η ηλικιωμένη ίσως είχε πέσει και είχε χαθεί στο συγκεκριμένο σημείο.

Τελικά, η συνέχεια της εκσκαφής δεν επιβεβαίωσε την εκτίμηση αυτή και αποφασίστηκε εκ νέου να κληθεί και άλλη ομάδα της6ΗΣ  ΕΜΑΚ με διασωστική λέμβο. 

Όπως ανέφερε ο γιος της 87χρονης, Νίκος Ζιάτας, η μητέρα του πάσχει από ελαφριάς μορφής άνοια και ακολουθούσε συγκεκριμένα δρομολόγια στις μετακινήσεις της προς τις γειτόνισσες και τις φίλες της. 

Έτσι, όταν βρήκε φραγμένο το μονοπάτι που ακολουθούσε, άλλαξε πορεία και, παρά την προσπάθεια του βοσκού να την καθοδηγήσει σωστά, εκείνη φέρεται να επέμεινε, με αποτέλεσμα να χαθούν τα ίχνη της στον δρόμο προς τον βούρκο.
Πηγή: ilialive.gr

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top