0


Στις 7 και 8 Ιουλίου ο Όμιλος Φίλων Βουνού και Θάλασσας συμμετέχει στην οργανωμένη από τον Σύλλογο Φίλων του Ποταμού Νέδα διάσχιση. Είναι η 20η ετήσια διάσχιση με συμμετοχή και άλλων συλλόγων.
Ο μοναδικός «θηλυκός» ποταμός περιβάλλεται από ιδιαίτερης ομορφιάς βλάστηση την οποία τροφοδοτεί με τη δροσιά του. Οι θαυμάσιοι καταρράκτες αλλά και οι λιμνούλες όπου θα χρειαστεί να κολυμπήσουμε πλαισιώνονται από απόκρημνους βράχους και σκιερά πλατάνια δημιουργώντας ένα εκπληκτικό τοπίο.

Σάββατο 7 Ιουλίου
Αναχώρηση από Βούλα 7 π.μ.
Στις 11 άφιξη στις πηγές της Νέδας και έναρξη διάσχισης διάρκειας 8 ωρών δυσκολίας Α ή Β
Στη διάρκεια της διαδρομής κάνουμε στάσεις για ξεκούραση και γεύμα.
Αργά το απόγευμα άφιξη στο πέτρινο γεφύρι στο Μαυρομάτι. Δείπνο με μουσική, χορό, κρασί, τραγούδια μέχρι τις 12. Ύπνος δίπλα στο ποτάμι σε σκηνές ή υπνόσακους-ότι διαθέτει ο καθένας.

Κυριακή 8 Ιουλίου
Εγερτήριο, πρωϊνό και το δεύτερο κομμάτι της διαδρομής μας αρχίζει. Ώρες 5, βαθμός δυσκολίας Α ή Β. Μέχρι το πλάτωμα κοντά στο χωριό Πλατάνια όπου θα γευματίσουμε.

Τα προσωπικά μας είδη και εξοπλισμός θα μεταφέρονται με αγροτικά αυτοκίνητα στον τόπο που χρειάζεται, καθώς και το φαγητό.

Κόστος συμμετοχής: 85 ευρώ για τα μέλη του Ομίλου μας και 95 για τα μη μέλη. (στην τιμή περιλαμβάνονται 35 ευρώ για τη μεταφορά των εξοπλισμών μας και τα γεύματα)

Εξοπλισμός: Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δώσουμε στον εξοπλισμό μας λόγω της ιδιαιτερότητας της διάσχισης και της διανυκτέρευσης στο ποτάμι: Παπούτσια ελαφρά αθλητικά με κάλτσες και παπούτσια για το νερό (ει δυνατόν ειδικά). Μαγιώ- πετσέτες, αντηλιακό, καπέλο, αντικουνουπικό, σκηνή ή υπνόσακο, νερό, μπατόν, αδιάβροχες σακούλες σκουπιδιών, φακό, σπίρτα- αναπτήρα, σφυρίχτρα, μπουφανάκι, ξηρούς καρπούς-σταφίδες

Αρχηγοί της εξόρμησης: Πανταζόπουλος Διονύσης (6944779188, 2109623628), Τσιρταβή Σούλα (6937372843, 2109734787)
Δηλώσεις συμμετοχής: 210 9657879 μέχρι Πέμπτη 5 Ιουλίου

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top