0

Άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη δασοπυρόσβεση, πραγματοποιείται την Τρίτη 29 Μαΐου, στις 9 το πρωί, σε δασική πυρκαγιά, με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ-ΠΥΡΟΣ 2012», σε πραγματικές συνθήκες.

Το σενάριο της άσκησης βασίζεται σε έναρξη συμβάντος σε δασικές περιοχές, που θα πλήξει το νησί της Σάμου και θα προκαλέσει ξεχωριστής φύσης έκτακτα επεισόδια, πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή, εγκλωβισμένα άτομα από την πυρκαγιά. Η Πυροσβεστική υπηρεσία θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις, σύμφωνα με την αποστολή και τις αρμοδιότητές της και με βάση το σχέδιο αντιμετώπισης, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς. Η πυρκαγιά θα εξελιχθεί σε μία από τις πευκόφυτες περιοχές, δύσβατη και θα χρειαστεί όλο τον μηχανισμό δασοπυρόσβεσης.

Στην άσκηση θα συμμετέχουν η 79 ΑΔΤΕ, η περιφερειακή Ενότητα Σάμου με το τμήμα Πολιτικής Προστασίας, η Αστυνομική Διεύθυνση για τη Διευθέτηση της κυκλοφορίας πυροσβεστικών οχημάτων, η Διεύθυνση Δασικών Νομού Σάμου, το ΕΚΑΒ και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

πηγη zougla


Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top