0

Δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. 1510/4.5.2012 η Υπουργική Απόφαση Αριθμ. 17335/2012 με τίτλο "Καθορισμός της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης στους υπαλλήλους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για την έκτακτη απασχόλησή τους κατά την προπαρασκευή και διενέργεια των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου 2012".

Τελικά το ποσό της εκλογικής αποζημίωσης μοιράστηκαν 76.725 υπάλληλοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Σύμφωνα με την παραπάνω Κ.Υ.Α. θα πάρουν εκλογικό :
α. Οι εν ενεργεία Αξιωματικοί, Ανθυπαστυνόμοι, Αρχιφύλακες, Υπαρχιφύλακες, Αστυφύλακες και οι Δόκιμοι Υπαστυνόμοι, Αρχιφύλακες, Αστυφύλακες, Αστυφύλακες της Ελληνικής Αστυνομίας και οι προς αυτούς αντίστοιχοι του Πυροσβεστικού Σώματος.
β. Οι εν ενεργεία Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικοί, Λιμενοφύλακες καθώς και οι Δόκιμοι Αξιωματικοί-Υπαξιωματικοί-Λιμενοφύλακες του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.
γ. Το πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, [Κλάδων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ καθώς και το προσωπικό αυτού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου όλων των κατηγοριών και ειδικοτήτων], πλην εκείνων που
είναι αποσπασμένοι σε άλλους φορείς του Δημόσιου Τομέα.
δ. Είκοσι δύο (22) πολιτικοί υπάλληλοι της Υπηρεσίας Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λαμβάνουν εκλογική αποζημίωση ύψους τριακοσίων τριάντα ευρώ (330,00 €) και η δαπάνη βαρύνει τις πιστώσεις του Ειδικού Φορέα 43-110 «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ».
ε. Οι εν ενεργεία Συνοριακοί Φύλακες και οι Εκπαιδευόμενοι Συνοριακοί Φύλακες.
στ. Οι εν ενεργεία Ειδικοί Φρουροί και οι Εκπαιδευόμενοι Ειδικοί Φρουροί.
ζ. Οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης και οι Εκπαιδευόμενοι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.

Δεν λαμβάνουν την ειδική εκλογική αποζημίωση όσοι δεν παρέχουν σχετικές υπηρεσίες κατά την προεκλογική περίοδο, ήτοι από 12.4.2012 έως και 06.5.2012 και ειδικότερα:
α. Όσοι από το ένστολο και πολιτικό προσωπικό ευρίσκονται σε κατάσταση τέτοια, ένεκα της οποίας δεν εκτελούν ή απαγορεύεται να εκτελούν Υπηρεσία.
β. Όσοι από το ένστολο και πολιτικό προσωπικό είναι τοποθετημένοι ή υπηρετούν με απόσπαση ή εκπαιδεύονται στο εξωτερικό.
γ. Όσοι από το ένστολο και πολιτικό προσωπικό ευρίσκονται σε οποιαδήποτε άδεια, πλην αυτής που θα χορηγηθεί για την άσκηση εκλογικού δικαιώματος, της προβλεπόμενης ειδικής άδειας αιμοδοσίας και της συνδικαλιστικής άδειας.
δ. Οι ευρισκόμενοι σε κατάσταση “οίκοι νοσηλείας” και νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία.
2. Καθορίζουμε την ειδική εκλογική αποζημίωση για τον καθένα από τους παραπάνω στο ποσό των εκατόν τριάντα ευρώ (130,00 €) συνολικά, για όλο το παραπάνω διάστημα παροχής της έκτακτης εκλογικής εργασίας.
Για όσους θα υπάρξει κώλυμα κατά την εκλογική περίοδο, για οποιοδήποτε λόγο, το επίδομα θα περικόπτεται ανάλογα με τις ημέρες κωλύματος.

Το εκλογικό αυτό επίδομα καταβάλλεται με την προϋπόθεση ότι δεν έχει ληφθεί και άλλη εκλογική αποζημίωση για τις ίδιες εκλογές.
Η διαδικασία πληρωμής στους δικαιούχους έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα πραγματοποιηθεί με την μισθοδοσία μηνός Ιουνίου.

Η εν λόγω αποζημίωση υπόκειται στις νόμιμες κρατήσεις, καθώς και σε φορολογία εισοδήματος.

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top