Ο κ. Τόσκας, χρησιμοποίησε τις επικείμενες κρίσεις στο Σώμα της Πυροσβεστικής, προκειμένου να συνενώσει τις ενιαύσιες διαδικασίες αξιολόγησης των αξιωματικών και της Αστυνομίας. Όμως, το παρασκήνιο κρύβει ζοφερές καταστάσεις και μια μάχη επιγόνων πάνω στις ουλές των προγόνων που αναμένεται να εξελιχθεί και να φέρει δυσοίωνες εξελίξεις.

Και δυστυχώς, η Πυροσβεστική αναμένεται ν' αποτελέσει το φονξιοναλιστικό κάτοπτρο μέσα από το οποίο θα μεγεθυνθεί το διάστημα του ερέβους για τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. Όμως γι αυτήν αργότερα.

Μιλώντας στο bloko.gr στελέχη της Πυροσβεστικής είχαν προβλέψει και διαβλέψει ότι η τελευταία πολιτική προσθήκη στο κάδρο της ηγεσίας θα έφερνε αναταραχές και ίσως αδιέξοδο. Και φαίνεται να δικαιώνονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ξεκινήσει οι τακτικές προγραφών με αποκλεισμούς αξιωματικών και άλλα παθογενή φαινόμενα, που εκτός του αποσυντονισμού των υπηρεσιών, απειλούν και με κρίση από το πουθενά στη διαχείριση του οποιουδήποτε κρίσιμου περιστατικού ανακύψει.

Όπως σημειώνεται, έχει αποκλειστεί από την ευθύνη της ενημέρωσης ανωτέρων του ακόμη και για έκτακτα περιστατικά ο διοικητής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου, με το "προνόμιο" αυτό να έχει μετατεθεί στον κ. υποδιοικητή, φέροντας έτσι σε δύσκολη θέση και τον ίδιο.

Μιλάμε δηλαδή για τακτικές σπασμένου φαινόμενου και ρήγματα στην αλληλουχία της ενιαίας ενημέρωσης, με συνέπεια να επαπειλείται με κολπική μαρμαρυγή η οργάνωση και ο σχεδιασμός αντίδρασης.

Και δυστυχώς, όπως κι εμείς είχαμε σημειώσει, όλα αυτά εξυφαίνονται στο όνομα και υπέρ της παλιάς διαμάχης μεταξύ των φουρλικών και κοϊκών αξιωματικών του Σώματος. Κι από ότι φαίνεται, το τσεκούρι του πολέμου έχει ξεθαφτεί.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται η επαναφορά στις επανακρίσεις με το βαθμό του υποστράτηγου, ενός αξιωματικού που πέρσι φέρεται να είχε ζητήσει ο ίδιος την αποστρατεία του, ενώ παραβλέθηκαν άλλοι απόστρατοι αξιωματικοί με την επίκληση της νέας ιδιότητας τους και με δεδομένο ότι υπάρχει το ασυμβίβαστο στη διαδικασία. 


BLOKO.gr
.
 
Top