Σε προληπτική εκκένωση κατοικιών γειτονικών στο Εργοστάσιο Οικονοποίας της CAVINO προχώρησαν οι Πυροσβεστικές  δυνάμεις, που με 10 οχήματα από Αίγιο, Πάτρα, Ακράτα και Καλάβρυτα και 25 περίπου άνδρες δίνουν μάχη από τις 8 το βράδυ για να κατασβέσουν μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε δεξαμανή οινοπνεύματος της μονάδας.
Παρά ταύτα, γύρω στις 11 το βράδυ η Π.Υ κατάφερε να θέσει τη φωτιά υπό έλεγχο, αν και οι φόβοι για αναφλέξεις, νέες εκρήξεις και επέκταση τη φωτιάς σε άλλους χώρους του εργοστασίου παραμένουν, με την πιθανότητα να καίει η φωτιά όλη τη νύχτα να γίνεται πλέον βεβαιότητα.
Οι μέχρι τώρα μαρτυρίες αναφέρουν δύο αρχικές εκκωφαντικές εκρήξεις σε μία από τις τρεις Δεξαμενές Οινοπνεύματος,ποσότητας  60 τόννων,χωρίς να υπάρχει κανένα άτομο στο σημείο, ώστε να κινδυνέψει.

Για την μεγάλη φωτιά και καταστροφή στην επιχείρηση είναι ενήμερος από την πρώτη στιγμή και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαίας Πλάτωνας Μαρλαφέκας, που βρίσκεται στην Αλβανία και διαρκώς  πληροφορείται για το πλήγμα μιας από τις μεγαλύτερες Εταιρείες στην Αχαία των Αρβανίτη-Δούσκα.









http://www.skaipatras.gr/




 
Top