Στις φλόγες τυλίχτηκε το μεσημέρι της Δευτέρας το θέατρο στη Ρεματιά Χαλανδρίου, επί της οδού Προφήτη Ηλία, με αποτέλεσμα να καούν σχεδόν ολοσχερώς οι κερκίδες και ο προαύλειος χώρος του.

Η πυρκαγιά κατέκαψε και ξερά χόρτα και δέντρα περιμετρικά του.

Επισήμως, η Πυροσβεστική Υπηρεσία κάνει λόγο για ενδείξεις εμπρησμού. Αρμόδιοι αξιωματικοί του ανακριτικού τμήματος κάνουν εντατικές έρευνες στον χώρο του θεάτρου για να εντοπίσουν από πού ξεκίνησε η φωτιά, καθώς και για τον εντοπισμό τυχόν ευρημάτων για την ακριβή αιτία που την προκάλεσε.

Για εμπρησμό έκανε λόγο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Αττικής, Γιώργος Καραμέρος.

Σε νέα δήλωσή του ανέφερε ότι βρέθηκαν δύο γκαζάκια στον χώρο το θεάτρου, ενώ σοβαρές υπόνοιες για εμπρησμό υπάρχουν και από την πλευρά του Δήμου Χαλανδρίου.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος σε δηλώσεις του χαρακτήρισε την πυρκαγιά «στοχευμένη ενέργεια» από αυτούς που δεν θέλουν την λειτουργία του θεάτρου και έκανε λόγο για «πόλεμο», εκφράζοντας ταυτόχρονα την υπόσχεση ότι το θέατρο θα ξαναλειτουργήσει.

«Συνεχίζεται ο πόλεμος που γίνεται από την 1η Σεπτεμβρίου στον Δήμο Χαλανδρίου και δυστυχώς το τίμημα αυτό το πλήρωσε αυτό το "κόσμημα" που έχουμε στην πόλη μας, το θέατρο Ρεματιάς για το οποίο δίνουμε μια πραγματική μάχη με την αδειοδότησή του, για να πετύχουμε την παραμονή του σε αυτόν τον χώρο που υπάρχει ήδη από το 1981», είπε ο κ. Ρούσσος και πρόσθεσε: «Αμυνόμαστε λυσσασμένοι απέναντι σε αυτόν τον πόλεμο που δεχόμαστε, ώστε να μην αδειοδοτηθεί αυτός ο χώρος και να πάψει να υπάρχει. Αυτοί λοιπόν που πήγαν και έκαναν αυτή την αθλιότητα σήμερα να ξέρουν καλά ότι το θέατρο θα υπάρξει και θα ξαναλειτουργήσει καλύτερα από ό,τι ήταν ποτέ».

Η Πυροσβεστική, που ενημερώθηκε στις 13.55 και μετέβη στο σημείο με 30 πυροσβέστες και 10 οχήματα, έθεσε μετά από μία ώρα τη φωτιά υπό έλεγχο.

Οταν έφθασαν οι πυροσβέστες μεγάλο τμήμα του θεάτρου είχε ήδη λαμπαδιάσει και παρά τις προσπάθειες υπέστη μεγάλες καταστροφές, καθώς οι φλόγες επεκτάθηκαν ταχύτατα.

Τελικά κατασβέστηκε πλήρως και οι πυροσβέστες αποχώρησαν στις 17.50.

TA NEA
 
Top